fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is waarom je bij een temperatuur van boven de 30 graden je auto niet moet voltanken

Zelden is het zo heet in Nederland als vandaag en de komende dagen! Zelf vind ik het heerlijk, maar heel veel mensen kunnen niet tegen deze extreme hitte. En zojuist las ik dat ook je auto er last van kan hebben. Zo kun je met deze temperaturen beter je auto niet helemaal tot het randje voltanken.

Waarom niet voltanken?

Diesel en benzine kunnen bij extreme hitte (boven de 30 graden) tot wel 2% uitzetten. Op een volle tank van 50 liter is dat 1 liter, best veel dus! Bij een volle tank moet het vocht toch weg en dat gaat bijvoorbeeld door de opening van de tank of via de brandstof-ontluchting.

Zodra het tankpistool afslaat stop dan met tanken en vul je tank niet tot de nok toe vol. Ook wordt geadviseerd om niet te tanken als je geen lange afstand meer hoeft af te leggen.

Wat is het gevaar?

Gaat je auto benzine of diesel lekken dan kan dit zowel de lak van je auto aantasten als de bodem en dat laatste is slecht voor het milieu. Als de benzine op je uitlaatsysteem komt zou er zelfs brand kunnen ontstaan.

Heb jij wel eens last gehad van een lekkende benzinetank? Was dat bij warm weer en leverde het gevaar op? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel!

Bron: Libelle.nl op basis van bericht van Duitse automobielvereniging Kraftfahrer-Schutz.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook