fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is mogelijk de oorzaak dat het aantal kinderen met autisme explodeert

Het aantal kinderen dat de diagnose autisme heeft gekregen is echt schrikbarend toegenomen. Er wordt zelfs gesproken van een enorme explosie. Gedeeltelijk heeft dat te maken met de verandering van de definitie van autisme, maar een ander deel lijkt zeker te verklaren dat er echt meer kinderen zijn die daadwerkelijk last hebben van autistische verschijnselen.

Virtueel autisme

Op Welingelichtekringen.nl lazen we een artikel en daarin werd aangegeven dat het volgens wetenschappers te maken heeft met de hoeveelheid tijd die ze achter een beeldscherm doorbrengen. Er wordt dan gesproken over ‘virtueel autisme’. Is het kind dan een leven lang beschadigd? Nee hoor, volgens de wetenschappers verdwijnen de autistische trekken binnen een maand als je het kind bij het beeldscherm vandaan houdt.

Lees ook: Is mijn kind autistisch? Doe hier de test

Dat het een explosie van autisme betreft blijkt uit gepubliceerde Amerikaanse cijfers. In de VS kreeg in 1975 1 op de 5.000 kinderen de diagnose autisme, in 2005 was dat 1 op 500 en in 2014 maar liefst 1 op de 68.

Zo verdwenen de klachten na een maand

Volgens Welingelichtekringen hebben twee Franse kinderpsychiaters dr. Isabelle Terrasse en dr. Anne-Lise Ducanda na grondig onderzoek hier de volgende verklaring voor: kinderen tussen de 0 en 4 jaar brengen te veel tijd achter een beeldscherm door. Ze bestudeerden kinderen die in het ziekenhuis de diagnose autisme hadden gekregen en verboden ze om nog langer naar een tv, telefoon, tablet of laptop te kijken. Een maand later waren alle klachten verdwenen. De psychiaters spreken dan ook van ‘virtueel autisme’.

Belemmering hersenontwikkeling

Beeldschermen belemmeren volgens de Franse onderzoekers de hersenontwikkeling en zorgen er daarnaast voor dat ze geen normaal sociaal leven opbouwen. “Kleine kinderen leren door dingen aan te raken, zoals wanneer ze met speelgoed spelen. Ze ontwikkelen hun spraakvermogen door gesprekjes met anderen. Licht en geluid van elektronische schermen houden de aandacht vast, maar ontwikkelen de hersenen niet. Schermen zijn zelfs zo aantrekkelijk dat kinderen eraan verslaafd raken. Ze raken daardoor geïsoleerd van menselijke interactie die noodzakelijk is voor de ontwikkeling van communicatievaardigheden. Nog erger: het licht en geluid kan zelfs pijnlijke emoties oproepen waar kinderen slecht mee om kunnen gaan. Deze gevoelens kunnen leiden tot agressief en boos gedrag.”

Wil je het artikel op Welingelichtekringen verder lezen: klik dan hier.

Hebben jullie een autistisch kind?

Heeft jouw kind last van autisme? Twijfel je wel eens aan de oorzaak hiervan? Wordt het door de behandelaars goed met jullie besproken? We zijn erg benieuwd naar jullie reacties. Die kun je hieronder geven bij de comments onder dit artikel. Maar je kunt ons ook een mail sturen: [email protected] o.v.v. reactie artikel autisme.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

7 reacties

Ilona -

Whut? Wat is dit voor onzin?
Het lijkt zo omdat de opbouwstructuur van het internet (bv Windows en Facebook) gebaseerd zijn op de denkmanier van een autistische manier van sorteren en begrijpen.
Daarnaast werken er veel autistische mensen in Silicon Vally.
Daardoor leert iedereen een beetje om te denken als een autist, maar dat maakt je geen autist,
Het is gewoon een andere manier van informatie sorteren en daar is niets mis mee

Bil Gates die Windows ontwikkeld heeft, heeft waarschijnlijk Asperger en omdat iedereen Windows leuk vond, verkocht het product goed en is die structuur grotendeels terug te vinden online in de manier hoe een website is opgebouwd tot aan zelfs hoe computerspelletjes zijn ontwikkeld.

Moeders en Vaders moeten eens vaker zelf hun mobiel neerleggen en meer tijd spenderen met je kind door met je kind te spelen.
Ik moet zeggen dat dit toch wel de nieuwste creatieve manier is om de schuld bij het kind neer te leggen door te claimen dat die autistisch is, terwijl ouders te lui zijn en hun kind gewoon achter een beeldscherm parkeren waarbij de beeldscherm hun digitale nanny is geworden.

Ouders zijn gewoon lui en geven liever de schuld aan het kind dan naar zichzelf te kijken.
Kind heeft autisme en dan is de schuldige een beeldscherm? WHUT????

Btw, ik heb zelf Asperger en ik ben beledigd door de laksheid van ouders om maar gelijk autisme te schreeuwen waarbij de enigste oplossing is door werkelijk tijd met je kind te besteden ipv de wijn-mama uit te hangen.

Nancy -

Ongelooflijk dit!. Alsof je autisme krijgt van een beeldscherm. Autisme is aangeboren niet ontwikkeld. Ik heb zelf een zoontje met McDD en autisme. Hij is er mee geboren …. Zijn zus heeft het niet. Walgelijk dat dit uberhaupt geplaatst mag worden. Zorg ervoor dat er echt onderzoek wordt gedaan naar het ontstaan van AUTISME ipv lukraak onzin te roepen.

Ilse Wildeboer Wuijster -

Treurig dit….. Zeker als je nagaat dat dit artikel komt van welingelichtekringen ????????…. zo welingelicht zijn ze dus niet

Nancy -

Haha niks meer aan toe te voegen

Praatjesvullengeengaatjes -

Autisme ‘krijg’ je nergens van, het is aangeboren en er is niet vanaf te komen, wel mee te leren leven. Hoe durven jullie dit soort onzin de wereld in te slingeren.

Wat een schandalig slecht stuk, met een nog een schandaliger titel.
Schaamteloze click-bait

Jos -

Maar natuurlijk… zucht. Autistme heeft gemalen met beeldschermpjes.. ik programmeer al vanaf Mn 5de jaar.. eerst commodore 64 tot vandaag de dag op Mn tablet.. volgens jullie beredenering zou ik nu dus zo’n klassiek autist , zijn dat ik in een hoekje alleen maar piepgeluidjes maak..

Ik zou me eerst maar eens inlezen voordat je een artikel als dit plaatst..

Valt me nog mee dat het vacinatie verhaal er niet bij staat..

Onzin allemaal

Bogaert sandra -

Ik persoonlijk kan mij totaal niet vinden in dit verhaal ,heb zelf een zoontje nu 11 jaar met zwaar autisme , waarbij ik als moeder al vermoede had vanaf de 10 maand, hij was mijn derde zoon ; en had dus ervaring genoeg om de ontwikkelingen van een baby te kennen wetend dat deze zeker van kind tot kind kunnen verschillen maar bij een kind die duidelijk autisme heeft krijg je geen communicatie weinig of geen oogcontact je voelt dit als moeder heel vlug aan dat er duidelijk iets mis is …. en een baby van 10 maand en schermen nee sorry met dit verhaal moet ik lachen ,

Reageer ook