fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is het meest onderschatte meubelstuk in huis!

Toen Ward en ik ongeveer een jaar geleden dit huis kochten, waren we door het dolle heen. Het was ons eerste huis dat we samen kochten en we konden niet wachten tot we het helemaal mooi ingericht hadden en we erin konden wonen. Eén ding hadden we echter totaal onderschat: de verlichting.

Het belang van mooie verlichting

In de keuken, badkamer en wc was het perfect geregeld. Het huis was recent gerenoveerd en hier waren prachtige dimbare spots in het plafond ingebouwd. Super fijn. Niks meer aan doen dus! Waar het iets minder geregeld was, was de rest van het huis.

Aanvankelijk hadden we bij het inrichten van het huis helemaal niet aan verlichting gedacht. Hoe belangrijk kon dat nou zijn? Héél belangrijk, kwamen we op onze eerste avond na de verhuizing achter. Want als het donker begint te worden valt pas op hoe belangrijk mooie verlichting voor de sfeer is.

Verkeerde focus

Niet alleen wij hebben dit volledig onderschat, ik hoor en zie het vaker. Mensen focussen zich zo op de grote meubelstukken, als de bank, eettafel en servieskast, dat ze de grootste sfeermaker helemaal vergeten: de verlichting. Mijn advies is dus om ook hier meteen over na te denken bij het inrichten van je huis.

Investeer dus tijd om te kijken naar mooie plafondlampen voor boven de eettafel, een lamp met warm licht voor in de woonkamer en leeslampjes voor in de slaapkamer. Wil je liever niet allemaal nieuwe lampen kopen? Dan kan je ook eens kijken naar het vervangen van de lampenkappen. Dit scheelt veel geld, maar kan een enorme sfeerverbetering zijn. Ook bij een kleiner budget kan je sfeer creëren door verlichting.

Luxe plafondlamp

Ons huis is inmiddels heel mooi, maar er zijn nog steeds plekken waar de verlichting wat mij betreft beter kan. Ik zou graag een luxe plafondlamp boven ons bed in de slaapkamer willen en ook in de kinderkamer kan het nog beter. Ik vraag me soms af: is ons huis ooit klaar? Haha!

Herken jij dat, dat je huis voor je gevoel nooit klaar is? En herken je ook dat verlichting zo ontzettend belangrijk is om het gezellig te maken in huis. Hoe heb jij dit gedaan? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook