fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is hét kledingmerk voor dieren- en natuurvrienden

Ik ruimde laatst mijn kledingkast op en schrok van het aantal items dat ik nooit had gedragen. Die ik eigenlijk een soort van vergeten was. Het was het moment dat ik besloot om veel bewuster kleding te kopen. Kleding die duurzaam is geproduceerd, merken die rekening houden met mens en natuur.

In mijn kledingkast heerst nu rust en ruimte. Ik heb alles uitgezocht, gepast me afgevraagd of ik het nog ga dragen. Ik heb wat via internet verkocht en de rest gegeven aan het goede doel. Er viel een last van me af. Toen ik het er met een vriendin over had, begreep zij wat ik bedoelde en vertelde over het kledingmerk IT’S PAWSOME. Dit merk heeft respect voor mens en dier. Dat houdt in dat kleding wordt gemaakt van biologische en organische stoffen die ook nog eens veganistisch worden geproduceerd. Belangrijk en goed om te weten is dat dit proces niks afdoet aan het draagcomfort.

Geen dierenleed

Wat echt heel belangrijk is voor IT’S PAWSOME, is dat er absoluut geen dierenleed wordt veroorzaakt bij het maken van kleding. Veel mensen weten niet dat er regelmatig dierlijke bestanddelen worden verwerkt in kleren. Dat wil IT’S PAWSOME niet en vandaar dat het bedrijf uitsluitend werkt met producenten die het ‘PETA Approved Vegan’ label voeren. Dan weet je zeker dat er geen dierlijke bestanddelen aan te pas komen. PETA staat voor People for the Ethical Treatment of Animals en is een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn.

Wat is vegan kleding?

Benieuwd was ik naar de betekenis van veganistische kleding. Wat moet ik me daar bij voorstellen? Ik lees dat er voor veganistische kleding geen dierlijke producten als leer en wol worden gebruikt en dat het milieuvriendelijker en vrij van dierenleed is. Dat klinkt misschien logisch, maar dat is het niet. Maar als je het label PETA Approved Vegan ziet, dan weet je dat het goed zit. Alle hoodies, truien, T-shirts polo’s en vesten die IT’S PAWSOME verkoopt vallen allemaal onder dit label, dus dat draagt een stuk prettiger.

Alternatieven voor leer

Leer in kleding verwerken is ook helemaal niet noodzakelijk. Tegenwoordig worden er van bijvoorbeeld ananasvezel, soja en appel leerachtige stoffen gemaakt. Alternatieven voor wol zijn er ook genoeg; zo is biologisch katoen en linnen een prima alternatief. En door het dragen van kleding die gemaakt is van zeewier, hout en hennep blijf je ook lekker warm in de winter.

Bewuster

Of ik overstap naar veganistische kleding weet ik nog niet, maar fijn dat ik weet dat er alternatieven zijn. Voor mezelf vind ik het een mooie eerste stap om bewuster kleding te kopen. En het is een prettig idee dat er kleding te koop is die zonder dierenleed is gemaakt. Net zo min als ik kleding wil dragen dat wordt geproduceerd door bedrijven die hun medewerkers uitknijpen en nauwelijks betalen. Ik vind het een fijne gedachten dat als ik kleding van bijvoorbeeld IT’S PAWSOME draag, ik bijdraag een groenere en eerlijke leefomgeving.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Pascal -

Super fijn merk!

Reageer ook