fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is het Japanse beauty geheim

Japanse vrouwen staan bekend om hun jeugdige huid en slanke figuur. Een eeuwen oud beauty geheim en een gezonde levensstijl staan voor de Aziatische vrouwen centraal om dit te bereiken. Baden in vulkanisch water en nachtegaal uitwerpselen op het gezicht aanbrengen zijn voor ons als nuchtere Nederlanders nauwelijks tot uitvoering te brengen. Maar gelukkig zijn er ook makkelijkere tips en trucs.

De zon mijden, zeewier eten, stevig ontbijten, vis eten en groene thee drinken. Allemaal dingen die Japanse vrouwen doen om er jeugdig uit te blijven zien.

Zeewierpudding

Een lichte huid is voor veel Aziatische vrouwen het ideale schoonheidsideaal. Door de zon te mijden verkleurd hun huid niet, maar ook blijft de huid hier verassend jong door. Een dagcreme of foundation met een SPF van minstens 15 kan je helpen de gehele dag beschermd te zijn tegen de zon. Is de zon sterker of ben je langer buiten dan normaal? Ga dan voor een SPF van minstens 30.

Lees ook: Wat is squalaan en waarom wil iedereen het in zijn verzorgingsproducten? 

Zeewier pudding eten voor elke maaltijd. Het klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, maar het kan de sleutel zijn tot minder eten wat leidt tot een slanker lichaam. Miljoenen Japanse vrouwen doen dit dagelijks voor iedere maaltijd. Het zorgt voor een verzadigd gevoel terwijl de pudding geen calorieën bevat.

Tofu als ontbijt

Van een goed ontbijt is al jaren bekend dat het belangrijk is. Maar in het verre oosten pakken ze het net een slagje anders aan dan wij met onze speciale light ontbijtgranen en calorie-arme yoghurtjes. Een uitgebreid ontbijt bestaande uit soep, gebakken vis, groenten, zeewier, tofu en rijst is daar aan de orde van de dag. Ze eten kleine porties, zorgen dat ze nooit helemaal vol zitten maar toch is deze maaltijd zo voedzaam dat ze er uren op voort kunnen.

Hét beauty geheim

Het geheim achter de gladde, egale huid is vis. Vette vis. Dit is al een tijd bekend. Maar in plaats van pilletjes te slikken eten de Japanse vrouwen ook daadwerkelijk vis. Minstens 2 maal per week staan er vissoorten als sardientjes, makreel en zalm op het menu. Omega 3, vitamine A  en B zul je om je oren horen vliegen.

Tot slot om het suikergehalte in het bloed te verlagen wordt er bij elke maaltijd groene thee gedronken. Groende thee speelt een belangrijke rol in het vertragen van het verouderingsproces door de vitamine E die vrijkomt in ieder kopje.

Enkeltje Japan?

Bij veel vrouwen is de grootste schade al aangericht, maar het is nooit te laat om het roer om te gooien. Mochten de extremisten onder ons toch de behoefte voelen om in een vulkanisch bad te springen en uitwerpselen op zich te smeren, dan zouden ze een bezoekje kunnen brengen aan het Japanse eiland Okinawa, waar de gezondste vrouwen ter wereld leven.

Wat is jouw beauty geheim?

Wat is jouw beauty geheim? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk 🙂

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook