fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is ‘Crème de La Mer’ het waard? Een huidverzorging-specialist geeft antwoord!

Om er goed uit te zien, wil ik zo veel mogelijk wegblijven bij make-up. Natuurlijk draag ik wel wat mascara en een beetje wenkbrouwgel, maar ik ben toch echt van het snelle ochtendritueel. Mijn focus ligt daarom meer op huidverzorging en ik houd er dan ook een heel huidverzorging-regime op na. Dubbele reiniging, verschillende serums, een retinol, een lactic acid, een vitamine c-serum; je kent het wel… 

Door het gebruik van al deze producten en een beetje botox op z’n tijd, probeer ik ‘de eeuwige jeugd’ te vinden. Met de nadruk op ‘proberen’, want oud worden we uiteindelijk toch wel. Om mijn verzorgingsritueel zo optimaal mogelijk te krijgen, ben ik altijd op zoek naar de beste producten met de meest effectieve ingrediënten. Een merk waar ik veel producten van gebruik is The Ordinary, maar ook heb ik spullen van Clinique (cleanser) en Dermalogica (soothing serum).

Huidverzorging-specialist Hyram 

Een paar weken geleden stond ik in de Douglas voor het ‘La Mer’ schap. Als je je een beetje in huidverzorging hebt verdiept, ken je ongetwijfeld La Mer. Ze staan bekend om hun peperdure huidverzorgingsproducten, waar je voor een pot crème van 100 milliliter maar liefst 410 euro betaalt. De vraag is natuurlijk: is dit het waard? Huidverzorging-specialist Hyram maakt op zijn YouTube kanaal veel video’s over huidverzorging. In de video ‘La Mer – worth it’, neemt hij de ingrediëntenlijst van het merk flink onder de loep. Hier zijn oordeel! Is ‘Crème de La Mer’ het waard?

Het merk La Mer

“Ik heb me verdiept in het merk La Mer, de ingrediënten van de producten, hoe de producten worden gemaakt én ik heb het zelf getest. La Mer is oorspronkelijk gecreëerd door natuurkundige Max Huber. Toen hij tijdens zijn onderzoek brandwonden opliep, was hij vastberaden om iets te vinden wat de brandwonden op zijn lichaam zou genezen. Op deze manier vond hij ‘La Mer’ en de Miracle Broth™ uit, hetgeen wat hij 20 jaar later zou verkopen. De afgelopen jaren zijn het merk en de producten iets veranderd, maar het principe is hetzelfde gebleven. La Mer claimt een ‘Miracle Broth™’ – gemaakt van zeewier en algen- te hebben ontdekt, wat geweldig voor de huid zou zijn. Dit is waarom er zo veel mensen, zulke grote fans van La Mer zijn.”

Hype

“Als je mijn video’s kent, dan weet je dat ik niet zomaar val voor een hype. Ik kijk graag naar ingrediënten en wil zien wat effectief is en wat niet, ik kijk naar wat het doet voor de huid en of het snel genoeg het resultaat geeft waar ik naar op zoek ben. Op deze manier wil ik ontdekken wat écht goed is voor de huid en wat gewoon een hype is die je financieel leegtrekt.”

Basis huidverzorging

“Ik heb naar de ingrediënten van de crème van La Mer gekeken en de eerste drie ingrediënten zijn de Miracle Broth™, minerale olie en petrolatum. Minerale olie en petrolatum zijn veelgebruikte, zeer goedkope ingrediënten die je in de meest basis huidverzorgingsproducten terugvindt. Ze zijn erg goed voor de huid, maar ze zijn helemaal niet bijzonder. Toen ik deze drie eerste ingrediënten zag, was ik niet bepaald overtuigd.”

Niet overtuigend

“La Mer heeft echter de exclusieve rechten op de Miracle Broth™, wat een overvloed aan verschillende ingrediënten bevat. Toch moet ik zeggen dat toen ik naar de ingrediëntenlijst hiervan keek, ik het nog steeds niet overtuigend vond. Het bevat goede ingrediënten die je in ongeveer elke moisturizer vindt.”

Ingrediënten

“Wanneer ik naar ingrediënten in moisturizers kijk, zoek ik vooral ingrediënten waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze goed zijn voor de huid. Denk hierbij aan hyaluronzuur, sodium hyaluronate, glycerine, vitamines, ceramiden, melkzuur, enzorvoorts. Toen ik zag dat de crème van La Mer eigenlijk geen van deze ingrediënten bevat, begon ik flink te twijfelen aan de effectiviteit van de crème.”

Testresultaat

“Ik heb de kans gekregen om de producten van La Mer zelf te proberen en ik testte de standaard crème en de gel om te zien welke beter is. Ik testte ook het oogserum en nog een paar andere producten om te zien hoe effectief ze zijn. Na het een paar weken geprobeerd te hebben, moet ik toegeven dat ik niet onder de indruk ben. Mijn huid voelt zacht, maar het gaf niet de hydratatie waar ik naar op zoek was en ik zag geen resultaat op het gebied van rimpelvermindering. Wel ruikt het geweldig en mijn huid voelt heel zacht aan. Dit komt waarschijnlijk door de ingrediënten die ze aan de crème hebben toegevoegd om hem een rijke en volle textuur te geven.”

Waarom wél La Mer?

“Na het een tijdje geprobeerd te hebben, vroeg ik me serieus af waarom mensen hier zo veel geld voor betalen. Er zijn een aantal redenen waarom. Zo vinden de mensen het luxe gevoel erbij fijn, iets wat je bij een goedkope crème van de drogist minder zal hebben. Elke keer als je een crème van 400 euro opsmeert, zal je denken ‘dit is zo speciaal’ en dit kan je zelfvertrouwen een extra boost geven. Dat snap ik, maar zelf zoek ik die extra boost in effectieve ingrediënten. Omdat La Mer deze ingrediënten niet bevat, voel ik dat niet.”

Effectieve crèmes voor een betere prijs

“Zoek je goede huidverzorgingsproducten die effectieve ingrediënten hebben, zonder dat ze zo duur zijn? Dan zijn er hele goede producten verkrijgbaar. Als het op hydratatie aankomt, ben ik dol op de producten van Paula’s Choice, Estee Lauder en CeraVe.”

Bekijk hier ook zeker de hele video van Hyram! 

Het waard?

Is ‘Crème de La Mer’ het waard? La Mer is een luxe product, waar je een luxe gevoel van kunt krijgen. Als je dat fijn vindt (en je kunt het betalen), kan je de crèmes best gebruiken. Zijn ze erg effectief? Nee. Kan je voor een veel lagere prijs, veel effectievere producten kopen? Ja!

Mara Blikslager (28 jaar) is hoofdredacteur van Damespraatjes en woont met haar vriend en twee dochtertjes in Bussum. Ze bevindt zich het liefst elk weekend in een poepie-chique restaurant, maar zit ook graag met de kinderen in de speeltuin. Zelfs als het regent. Vuurtjes maken in de achtertuin, bijzondere wijnen ontdekken en tot diep in de nacht kletsen zijn haar andere grote passies. Op 5 september 2020 stapt ze samen met haar liefde Ward in het huwelijksbootje. Volg haar ook op Instagram

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook