fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is die mooie plant die je op steeds meer plekken ziet!

Ooit geprobeerd om tijdens een periode van verhuizen, slapeloze nachten en met een baby van 3 maanden en een peuter van bijna 2 jaar door een tuincentrum te lopen? Nee? Ik kan je adviseren het dan ook niet te proberen 😉 Iedereen die het wel ooit eens gedaan heeft, zal zich een voorstelling kunnen maken van hetgeen wat zich daar heeft afgespeeld. I can tell you: that wasn’t pretty 😉 En toch heb ik daar de mooiste plant in ons huis aan overgehouden!

Naar het tuincentrum

Ik neem je mee naar juli 2019. Net bevallen van onze tweede dochter, verhuisden wij naar ons droomhuis in Bussum. Om ons nieuwe huis wat gezelliger te maken, besloot ik een bezoekje aan het plaatselijke tuincentrum te brengen. Best een uitdaging, als kersverse moeder van twee pittige (maar wel heel lieve) dametjes. Met twee schreeuwende kinderen op de achterbank reed ik naar het tuincentrum, laadde ze vanuit de auto in een draagzak en de winkelwagen en sleepte het hele circus de winkel in.

Plant omver

Nog voordat ik ook maar één plant heb kunnen bekijken, eist Sophia zelf te willen lopen. “Choose your battles”, dacht ik hardop terwijl ik haar uit de winkelwagen til en op de grond neerzet. Nog voor ik de kleine Helena weer een beetje goed in de draagzak heb zitten, hoor ik een vrouw van het tuincentrum schreeuwen: “NIET DOEN!”. Ik hoef niet te zien wat er gebeurt om te weten dat Sophia iets heeft uitgehaald. En ja hoor: ze heeft een enorme plant omver getrokken en houdt een groen blad in haar kleine peuterhandje. “Deze kopen?” zegt ze, met iets van schuldgevoel in haar ogen. Ook de verkoopster vond het een goed idee als ik de plant nu maar zo kopen en dus hebben we er een mooie pot bijgekozen en hem mee naar de kassa genomen.

Strelitzia Nicolai

Pas toen ik thuis was (en de kinderen rustig in hun bed lagen) keek ik goed naar de plant. Wauw, wat was deze eigenlijk mooi! Het kaartje laat zien dat het een Strelitzia Nicolai is en dat hij qua verzorging helemaal niet zo heel veeleisend is. Precies wat ik nodig had dus 😉 In de dagen die volgen, kijk ik veel naar de plant. Hij heeft grote lepelvormige bladeren, met een intense groene kleur. Wij hebben een vrij klassiek interieur en daar staat hij prachtig in. Maar ook in een modern of een landelijk interieur zie ik hem helemaal voor me.

Pinterest-proof plant

Onze (of eigenlijk Sophia’s) Strelitzia is inmiddels één jaar oud en doet het heel erg goed. Nu wij hem hebben, zie ik hem ineens op veel plekken. In hippe woonbladen en in coole Pinterest-interieurs bijvoorbeeld, maar ook bij vrienden en familie thuis. Strelitzia kamerplanten zijn in verschillende ‘uitvoeringen’ te koop. Wij hebben dus de Strelitzia Nicolai, maar wist je dat je ook een met prachtige paradijsvogel-bloemen kunt kopen? Die heet de Strelitzia Reginae.

Op naar meer 

Op het moment dat Sophia de plant omtrok in het tuincentrum, kon ik eerlijk gezegd wel huilen (misschien ook iets met hormonen…), maar terugkijkend op dat moment ben ik wel heel blij dat het zo is gelopen.

Wat is jouw favoriete plant? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Reageer ook