fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de ware reden dat Matthijs van Nieuwkerk stopt met DWDD

Hoe jammer is dit! Matthijs stopt met één van de leukste en meest inspirerende programma’s van de Nederlandse televisie, DWDD. Goede verstaanders zagen het al aankomen. Toen Jeroen Pauw een paar maanden geleden bekendmaakte dat hij met zijn late night show zou stoppen kon je uit de reactie van Matthijs al een beetje opmaken dat de keuze van Jeroen zo gek nog niet was.

De reden dat Matthijs gaat stoppen

Net als Jeroen Pauw blijft van Nieuwkerk zijn omroep trouw en gaat vanaf januari 2021 een reeks avondprogramma’s maken voor de VARA op  NPO1.  Dat is ook meteen de reden dat hij na 15 seizoenen stopt met DWDD. Er wordt ook wel gesuggereerd dat Van Nieuwkerk tegen het salaris plafond aanloopt bij de publieke omroep en dat hij weg zou gaan vanwege het geld. Eerlijk gezegd kan ik me dat niet voorstellen. Iemand die met zoveel passie en liefde prachtige programma’s maakt lijkt me niet opeens te veranderen in een geldwolf.

Weergaloos

DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen”, zegt Van Nieuwkerk in een persbericht van BNNVARA. “We hebben in die dagelijkse drie kwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen.”

Ook de VARA hijst de zeilen

Het vertrek van Van Nieuwkerk bij DWDD betekent ook het einde van het programma. Echt heel jammer, want iedere keer als ik DWDD keek bracht het mij veel energie om films te kijken, boeken te lezen, musea te bezoeken en nog veel meer. Ik ben heel benieuwd hoe de VARA dit gat gaat opvullen. Maar net als Matthijs zullen zij de zeilen hijsen en vast weer met een ander goed programma komen. Verandering is ook wel eens goed!

Veel succes met je nieuwe avontuur Matthijs!

Foto: beeldbank VARA Credits: Benjamin Kamps

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook