fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de reden dat Humberto Tan moet stoppen bij RTL Late Night

Het lijkt nog niet zo lang geleden dat oud sport presentator Tan zijn eigen talkshow kreeg op de late avond. Toch was het al in 2013 dat hij een fikse concurrent werd van Pauw & Witteman en hun kijkcijfers zelfs overtroefde door de afgelopen dag op een veel luchtiger manier te bespreken. Veel gezelligheid aan tafel, regelmatig live music en mooie gesprekken vanuit eerst het Americain en later Schiller op het Rembrandtplein in Amsterdam. Maar hoe snel kan het tij keren.

Een ander beeld van de toekomst

Nog geen vijf jaar na het schitterende begin van RTL Late Night mag Humberto Tan op 1 juli zijn biezen pakken en zal hij worden vervangen door Twan Huys. Tan vertelde het nieuws over zijn vertrek gisteravond zelf live in de laatste minuten van de uitzending. RTL en Tan hebben niet hetzelfde beeld van de toekomst van het programma. Tan zal daarom het veld moeten ruimen,  maar is het niet eens met de beslissing.

Formule is uitgewerkt

“Maar ik respecteer de beslissing wel. De afgelopen vijf jaar heb ik met ontzettend veel plezier dit programma gemaakt, met de medewerkers die hier allemaal aanwezig zijn. Ik ben er trots op wat we hebben laten zien. We hebben een programma neergezet dat er nog niet was.”

De laatste tijd kampte het programma met slechte kijkcijfers. De eerste duikeling leek er te zijn toen er gesproken werd over zijn vermeende affaire met Dionne Stax. Tan die niet alleen een geweldig presentator is, moest het voor een groot deel hebben van zijn gunfactor en die viel destijds weg. Momenteel heeft hij ook te maken met grote concurrentie van Jinek. De bezoekerscijfers bleven daardoor dalen.

Liefde en passie

“Als ik stop hebben we ongeveer 1.080 uitzendingen gemaakt. Was het allemaal goed en fantastisch?”, blik Tan al terug. “Nee. Maar was het met liefde en passie gemaakt door medewerkers die er alles voor hebben gegeven? Ja. Daarom zeg ik met trots oké, het is tijd voor wat anders.”

Lees ook: Doe samen met Sandra de cholesterol challenge

Hopen op een mooie come-back

Humberto krijgt mensen aan het praten en weet een gezellige sfeer aan tafel te creëren. Hij kan overal over meepraten en heeft een zeer brede algemene ontwikkeling. Door zijn sport journalistieke achtergrond is hij ook gewend om mensen in een halve minuut tot de kern te laten komen bij hun antwoorden. Deze prachtige combinatie van eigenschappen maakt dat wij ons geen zorgen maken over de toekomst van Humberto. Eerlijk gezegd hoop ik dat hij terugkeert naar de sport. Misschien kan hij het wat beschaafder maken bij Voetbal Inside. Wie weet!

4 reacties

Emma -

Ontzettend jammer Humberto dat je weg moet, maakt niet uit waardoor. Net wat Ali zegt iedereen maakt fouten en die moeten vergeven worden anders heeft het leven geen zin. Zo een warme interessante man als jij vinden ze nooit meer voor zo’n programma, Je kon over ieder onderwerp praten en was altijd zeer spontaan (dat maakte het programma ook zo leuk) en warm, hoop je gauw weer te zien in een ander praatprogramma want ik ga je zeker missen. Het ga je goed ????
Groet, Emma

Aly -

Waar vindt je nog z’n stijlvolle man als Humberto Tan , ieder mens maakt toch fouten . Humberto veel sterkte blijf niet weg bij de Tv ???????????? we gaan je missen op RTL !

Jan de Jong -

Hallo Humberto, jammer te horen dat je op deze wijze afscheid moet nemen. Mijn vrouw volgde je graag op tv. Maar misschien is er bij jou interesse bij ons mee te werken als boegbeeld
Laat het me maar weten .
Groet Jan de Jong

Reageer ook