fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de reden dat er voor vrouwen speciale werkkleding is

Soms vind ik het jammer dat ik geen bedrijfskleding draag. Als freelance schrijver bepaal ik zelf wat ik aantrek. “Was ik maar een verpleegster, dan hoefde ik niet na te denken over mijn outfit,” zucht ik regelmatig ’s ochtends voor mijn kledingkast. Een mooie ontwikkeling is dat er steeds meer speciale werkkleding voor vrouwen te koop is. En dat is terecht!

Ik weet eigenlijk niet zoveel over werkkleding. Niet meer dat brandweermannen brandwerende kleding dragen, dat politiemannen kogelwerende vesten kunnen aantrekken en dat bouwvakkers broeken met veel zakken en kniestukken aan hebben. Dat die kleding vrouwen minder lekker zit, daarover had ik nooit echt nagedacht. Dus ik had geen idee dat je gewoon een werkbroek dames kan kopen.

Werkbroek voor vrouwen

Wie een beroep heeft waarbij je veel in beweging bent,  is gebaat bij kleding die comfortabel zit. Laatst had ik over werkkleding een leuk gesprek met Maaike, zij  helpt mij twee keer per jaar in de tuin. Drie jaar geleden zag ik haar als een malle tekeer gaan in de tuin van mijn oude buuf. Maaike is een stoer wijf dat met het grootste gemak bomen snoeit en fluitend een tuin omspit. De tuin van mijn buurvrouw zag er echt goed uit. Dat wilde ik ook! Ik vroeg mijn buurvrouw het telefoonnummer van die geweldige tuinvrouw . Maaike is geen fulltime hovenier, maar doet het naast haar werk op een verzekeringskantoor. De afwisseling vindt ze prettig.

Goedkope werkbroeken

“Twee dagen zit ik op kantoor en de overige dagen werk ik als hovenier. Aanvankelijk deed ik mijn werk gewoon in een spijkerbroek, maar als snel ontdekte ik dat dat niet ideaal was. Ik versleet mijn broeken achter elkaar en dat werd een behoorlijke kostenpost. Bovendien beschermde mijn eigen kleding me niet voldoende. Het gaat er soms best ruig aan toe als ik bijvoorbeeld aan het snoeien ben. Dan is het fijn als je kleding draagt die tegen een stootje kan. Aan werkbroeken dacht ik niet omdat ik in de veronderstelling was dat die alleen voor mannen werden gemaakt.” Niet dus. Het is niet nodig om in een onflatteuze broek aan de slag te gaan want tegenwoordig wordt er steeds meer werkkleding voor vrouwen gemaakt. En er zijn genoeg goedkope werkbroeken te vinden die nog eens goed zijn ook.

Hogere taille

Extra aandacht wordt besteed aan de pasvorm ervan. Een vrouwenlijf is tenslotte niet hetzelfde als die van een man. “Omdat ik niet beter wist, was mijn eerste werkbroek een mannen werkbroek. Wat maakt het uit? Nou, veel! Zo zakte mijn werkbroek steeds af en zat de tailleband niet lekker. Toen ik verder zocht, zag ik dat er werkkleding speciaal voor vrouwen wordt gemaakt. De taille is wat hoger waardoor mijn broek goed blijft zitten en het ziet er ook nog eens elegant uit.” Ook zijn er fancy kleurtjes te koop hoewel dat voor Maaike niet per se hoeft. “Aan een werkbroek heb ik genoeg, erop draag ik een T-shirt, dat vind ik prettig. Mijn broek is vooral fijn als ik op mijn knieën aan het werk ben.” Door de dameswerkbroek komt Maaike goed en elegant voor de dag terwijl ze toch een super stoer beroep heeft.

Werkbroek en LBD

Inmiddels heb ik ook een werkbroek aangeschaft. Die trek ik aan als ik zelf in de tuin werk of als ik in huis aan het klussen ben. En alles wat Maaike over werkbroeken voor dames beweert klopt: het zit lekker en comfortabel en het staat ook nog eens hartstikke stoer. Dus ladies: hang naast je little black dress ook een dames werkbroek!

Foto door Kindel Media via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook