fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is dé musthave voor iedereen die een ouderwetse liefde voor pen en papier koestert!

Een paar maanden geleden kreeg ik zomaar een heel bijzonder cadeau van mijn man: een échte Montblanc pen. De ‘Rolls-Royce onder de pennen’ stond al langer op mijn whishlist en nu kreeg ik hem gewoon! “Omdat ik weet dat je zo graag met pen en papier werkt”, zei hij. Helemaal in de gloria legde ik hem op mijn bureau en besloot dat ik vanaf dat moment alleen nog maar met deze pen zou schrijven. Totdat ik hem laatst kwijt was… “Ik zie je nooit meer met je nieuwe pen schrijven”, zei Ward. Tja, hoe moest ik nu toch uitleggen dat ik het peperdure ding al kwijt was? 

Uit mijn notitieboekje gevallen

Wonder boven wonder dook de pen op in mijn tas. Laatst nam ik hem mee naar een vergadering, waar ik hem in mijn notitieboekje had gestoken. Hier is hij vermoedelijk uitgevallen en los in mijn tas terecht gekomen. Ik was blij dat hij weer bovenwater was gekomen, maar baalde nog steeds van het feit dat ik hem in de eerste instantie was kwijtgeraakt. Gelukkig diende zich afgelopen week een mooie oplossing aan: de EB.BY Pennenlegger!

Pennenlegger

De Pennenlegger is een super handige uitvinding van Nederlandse bodem. Hij is gemaakt van de beste kwaliteit leer en een robuust elastiek. Je schuift de Pennenlegger eenvoudig om jouw agenda, notitieboek, dagboek, studieboek, journal of ander papierwerk waar jij vaak in schrijft. Hier kan je (zoals de naam al doet vermoeden) jouw favoriete pennen inschuiven, maar onder het elastiek kan je ook makkelijk losse papieren, documenten en visitekaartjes schuiven. Het is een geweldige tool die ervoor zorgt dat jouw pen altijd goed is opgeborgen en snel voor handen is.

pen en papier

Mijn Pennenlegger. Nu weer met mijn Montblanc pen 🙂

Verschillende uitvoeringen

In verschillende uitvoeringen zijn de Pennenleggers verkrijgbaar. Met ruimte voor één, twee of drie pennen, is er voor elke behoefte een goede pennenlegger te vinden. Mijn pennenlegger is voorzien van een gave animal print (genaamd Safari Nights), maar er zijn ook andere designs waar je uit kunt kiezen. Ik ben wel dol op een uitgesproken product, maar er zijn ook zeker meer ingetogen varianten te koop.

Liefde voor pen en papier

Heerlijk, vind ik het schrijven op papier. Naast dat het nostalgische gevoelens oproept, vind ik ook het een gevoel van vrijheid geeft. Op de computer zit je in documenten en emails vaak vast aan templates en restricties. Op een ouderwets vel papier kan je schrijven, tekenen en rommelen zo veel als je wilt. Echt een heerlijk gevoel! Niet voor niets dus dat ik elke ochtend een ouderwetse handgeschreven to-do lijst opstel. Daarnaast verstuur ik nog ieder jaar handgeschreven kerstkaarten per post en pen ik regelmatig een brief aan mijn man. Werken met pen en papier heeft iets romantisch!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Pennenlegger (@pennenlegger)

Waardevol cadeau

Ik denk dat iedereen die deze liefde voor pen en papier met mij deelt, heel blij is met zo’n mooie lederen Pennenlegger. Het is een mooi cadeau voor iemands verjaardag of afstuderen, maar ook als relatiegeschenk of afscheidscadeau is het heel erg geschikt. Steeds meer mensen herontdekken de kracht van het handschrift en daar sluit de Pennenlegger heel mooi op aan.

De Pennenlegger is verkrijgbaar vanaf 17,95 euro. Hier krijg je een gratis een mooie eco bamboepen bij. 

Lees ook: Hoe Mara ervoor zorgt dat haar kinderen lezen leuk gaan vinden

Reageer ook