fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit doe je tegen glurende buren of nieuwsgierige voorbijgangers

Ik ben in mijn leven al vrij vaak verhuisd, zo’n acht keer. Dan denk je dus dat je het behoorlijk onder de knie hebt, maar elke verhuizing maak ik dezelfde cruciale fout: ik vergeet altijd gordijnen en vitrage te kopen. Zo ook mijn laatste verhuizing vorig jaar. Vrij onhandig als je je vervolgens wilt omkleden en de buurman of een willekeurige voorbijganger loopt net nietsvermoedend langs. Nu is het natuurlijk oer-Hollands om lekker bij elkaar naar binnen te kijken en ik kijk zelf ook altijd graag nieuwsgierig naar binnen bij mensen, maar gelukkig is er een simpele oplossing voor verhuischaoten zoals ik: raamfolie.

Raamfolie in tijden van nood

De eerste keer dat ik raambedekking miste, was toen ik op mijn 21ste verhuisde naar een studentenhuis, naar een kamer op de begane grond. Tegenover het studentenhuis zat een middelbare school. Op een ochtend kom ik fris uit de douche en loop met omgeslagen handdoek nietsvermoedend mijn nieuwe kamer in. Eenmaal in mijn kamer doe ik de deur achter me dicht en hang de handdoek over mijn stoel. Ik sta naakt in mijn kamer. Op zich geen probleem, tot ik naar mijn gordijnloze raam kijk. Daar staat een puberjongen met wel hele grote ogen te kijken. Ik gil, waarop de jongen het op een lopen zet. Hij was waarschijnlijk banger dan ik, maar prettig was deze ervaring uiteraard niet. Ik kleed me vervolgens verder aan op de kamer van mijn vrouwelijke huisgenoot om vervolgens linea recta naar de Karwei op de hoek te fietsen: kant-en-klaargordijnen en raamfolie kopen.

Vuilniszakken en plakfolie

Dan denk je dat je van zo’n situatie leert, maar dit is me na deze ervaring dus nog een aantal keer gebeurd. Een keer toen ik een nieuwe kamer kreeg in het souterrain langs een drukke Amsterdamse weg en zelfs een keer op drie hoog achter met de overburen. Ik kan er achteraf altijd om lachen en heb er zelf geen moeite mee, iedereen heeft ten slotte een lichaam, maar ik probeer zoals elk normaal mens gênante momenten zoveel mogelijk te voorkomen. Tegenwoordig wapen ik mezelf met een rol vuilniszakken en een rol plakfolie bij elke verhuizing. Gelukkig woon ik nu al een jaar in een huis mét gordijnen én vitrage en hoef ik voorlopig nergens heen. Hoewel, ergens wel jammer, want voor elke verhuizing zocht ik een nieuwe rol raamfolie uit, telkens weer een ander leuk printje. Bloemetjes, streepjes, vlinders, hoe gekker hoe beter. Soms mis ik dat studentenleven wel.

Heb jij wel eens zo’n situatie gehad dat je raamfolie miste? Vertel het ons hieronder in de comments!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook