fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dikste jongentje ter wereld valt 75 kilo af en kan eindelijk weer naar school

Jullie hebben vast weleens over het Indonesische jongentje Arya Permana gehoord. Hij is 12 jaar oud en staat bekend als ‘het dikste jongentje ter wereld’. Geen mooie titel en al helemaal niet op die leeftijd. In de eerste 12 jaar van zijn leven kwam Arya heel hard aan en werd hij al snel te dik. Door de tien volwassen maaltijden die hij per dag at, was hij zo zwaar geworden dat hij zijn bed niet meer uit kon komen.

Dagbesteding

Arya was zo groot dat er geen kleding meer was die hij paste. Hij ging niet naar school en kon ook niet lopen. Zijn dagen bracht hij door in een klein zwembadje, zodat hij wat kon afkoelen. Hier speelde hij spelletjes op zijn telefoon en werd soms vergezeld door vriendjes. Niet het leven wat een 12-jarige normaal leeft dus.

Afvallen

Op advies van de dokter hebben de ouders van Arya het roer omgegooid. Vorig jaar kreeg hij een gastic sleeve om te zorgen dat hij niet meer zo veel kon eten. Hij ging op een dieet van groenten, fruit en rijst en verloor zo al 75 kilo. Ook traint hij met een personal trainer om weer lekker fit te worden. Waar hij eerst zijn bed niet meer kon uitkomen, kan hij nu weer zelf naar school lopen. Iets wat hij enorm had gemist!

Wij vinden het heel knap dat Arya en zijn ouders het roer zo hebben omgegooid. Het maken van dit soort veranderingen is helemaal niet makkelijk!

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen als jouw kind zo veel te dik is? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

sarah -

ik zou hem de strengste dieet geven ik was 15 en weegde 50 kg ben toen op dieet en nu ben ik 20 ik weeg 40kgik vind het beter

Reageer ook