fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze teenslippers zijn plastic-vrij, duurzaam én zitten ook nog eens heerlijk

Of je deze zomer nou op vakantie naar het buitenland gaat of er in Nederland een mooie tijd van maakt, maakt eigenlijk niet uit: we zijn toe aan een onvergetelijke zomer! Het wordt onze eerste ‘corona-zomer’ waarin we ervaren dat reizen heel bijzonder is, we niet meer hutjemutje op het strand liggen en alle ruimte krijgen op de zonovergoten terrassen. Ja, het coronavirus is vervelend, maar dat weerhoudt ons er niet van er een prachtige zomer van te maken. 

Als ik aan zomer denk, denk ik aan elegante jurkjes en speelse teenslippers. De combinatie van een fijn jurkje met een mooi slippertje is voor mij écht goud tijdens de zomer. Maar wat is er nou belangrijk bij het kiezen van een goede slipper?

Duurzaam materiaal

Bij het uitzoeken van mooie teenslippers kijk ik altijd eerst naar het materiaal. Teenslippers worden gemaakt van veel verschillende materialen, zoals plastic, kurk, leer of rubber. Het milieubewuste merk Waves maakt hun elegante teenslippers van rubber. “Onze teenslippers worden gemaakt van 100% natuurlijk fair rubber van FSC-gecertificeerde rubberbomen op plantages in Sri Lanka. Waves is lid van fairrubber.org en draagt daarmee bij aan verbetering van de werk- en leefomstandigheden van de werknemers op de rubberplantage. Deze plantages staan onder toezicht van de Fair Rubber Association (FRA)”, zegt Yolande Strikker van Waves. “Het doel van Fair Rubber is om de werk- en leefomstandigheden van werknemers van de rubberplantages te verbeteren door de principes van eerlijke handel toe te passen en de milieuvriendelijke productie van natuurlijk rubber te ondersteunen.”

Geen plastic

Een prachtig initiatief! Door gebruik te maken van dit Fair Rubber, weet Waves een zeer verantwoord product aan te bieden. Daarnaast heb je door het gebruik van rubber nog een voordeel: er wordt namelijk geen plastic gebruikt. “Wij nemen hiermee een duidelijk standpunt in tegen het gebruik van plastic”, vertelt Yolande.

Goede pasvorm

Naast materiaalkeuze vind ik het natuurlijk ook super belangrijk dat de teenslippers lekker zitten. Ook dan zit je goed met de teenslippers van Waves. Ze zijn stijlvol maar ook heel comfortabel. “Uniek aan onze slippers is dat ze geen pijnlijke plekken tussen de tenen veroorzaken. Ze zijn heel licht en vormen zich naar de voet van de drager”, beschrijft Yolande. Dat is prettig, want als ik lang op slippers loop kan ik best vaak last van die nare plekjes krijgen. Vooral als er ook water en zand bij komen kijken! Absoluut uniek te noemen dus.

Diverse kleuren

De Waves teenslippers zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Er is een uitgebreide dames- en herencollectie. Vanaf maat 36 meisjes/dames en vanaf maat 38 heren/jongens.

Heb jij al mooie slippers voor deze zomer? En heb jij ook vaak moeite met het vinden van een slipper die én duurzaam geproduceerd is én lekker zit? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook