fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze stappen doorloop je bij het (laten) plaatsen van een overkapping

De afgelopen twee jaar hebben steeds meer mensen ontdekt hoe heerlijk het kan zijn om gewoon in en rond het huis te zijn. Je hoeft niet elk weekend op pad om plezier te hebben en om deze reden hebben dan ook veel gezinnen hun huis een mooie upgrade gegeven. Eén van de dingen die wij veel om ons heen zagen, waren nieuwe overkappingen. Zelf hebben wij ook een overkapping in de tuin en ik kan met zekerheid zeggen dat het zo’n fijne toevoeging aan elke tuin is. Het is geweldig om het hele jaar door buiten te kunnen zitten. Benieuwd welke stappen je doorloopt als je besluit een overkapping te laten plaatsen? Lees mee!

Hak de knoop door

De eerste stap in het laten plaatsen van een overkapping, is natuurlijk het doorhakken van de knoop. Denk na over het materiaal, de afmetingen en het niveau van luxe van de gewenste overkapping. Daarnaast is het leuk en slim om een moodboard of Pinterest board aan te maken van overkappingen en inrichtingen die jullie mooi vinden. Deze kun je weer gebruiken in het design en de inrichting van jullie droom-overkapping.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Verasol Nederland (@verasol.nederland)

Check of je een vergunning nodig hebt en vraag deze eventueel aan

Als je weet hoe groot jullie de overkapping ongeveer zouden willen hebben en op welke plek in de tuin deze mag komen, dan is het slim om te checken of je hier een vergunning voor nodig hebt. Doe bij jouw gemeente een vergunningscheck en bespreek dit ook met de partij waar je de overkapping aan gaat schaffen. Bij een partij als Verasol kunnen ze je hier ook bij helpen. Kom hiervoor naar de winkel voor een advies op maat.

Voorbereidend werk

Als een eventuele vergunning rond is, kunnen de leuke zaken beginnen. Belangrijke stappen zijn nu het inmeten, het uitvoeren van technische berekeningen en het leggen van een eventuele ondergrond of fundering. Dit kan je natuurlijk zelf doen, maar als je hier geen professionele ervaring mee hebt is het zeker aan te raden dit te laten doen. Een solide overkapping die lang meegaat valt of staat met goed-uitgevoerd voorbereidend werk. Indien nodig is het verstandig om het uit te besteden!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Verasol Nederland (@verasol.nederland)

Plaatsen

Yes, het is eindelijk het moment waarop de overkapping geplaatst gaat worden! Net als het inmeten en het uitvoeren van de technische berekeningen, kan je ook het monteren van de overkapping zelf doen. Ook hierbij zeggen wij: als je hier geen professionele ervaring in hebt, is het beter om dit uit te besteden. Staat de overkapping? Dan is het tijd om hem in te richten met meubels, verlichting en gezellige woonaccessoires!

Onderhoud

Een overkapping van aluminium en eventueel glas heeft weinig onderhoud nodig. Wel is het aan te raden alles goed schoon te houden; dit geeft de overkapping een frisse uitstraling en je kunt de levensduur er mee verlengen. Een overkapping van hout vergt vaak wat meer onderhoud en is duurder in de aanschaf. Het is goed om hier vooraf al rekening mee te houden.

We zijn heel benieuwd of jij al hebt besloten om een overkapping te laten plaatsen. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding boven artikel: Versasol

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook