fb
Damespraatjes Damespraatjes

Déze kleuren in je slaapkamer zorgen voor de beste en slechtste nachtrust

kleuren in je slaapkamer

Een paar weken geleden hebben we vrij spontaan onze hele slaapkamer donkerblauw geschilderd. De kleur ‘Hague Blue’ of ‘Haags Blauw’ is een hele bekende en wij vonden hem al langere tijd mooi. Niet één muur, maar de hele kamer kreeg de diep donkerblauwe kleur. Best even spannend, maar het was een goede beslissing. Zowel mijn man als ik slapen er op de een of andere manier beter door. En dat terwijl dit niet eens de intentie van was. Wat blijkt: er zijn kleuren in je slaapkamer die ervoor zorgen dat je beter of juist slechter slaapt. Ook zo benieuwd?

Kleuren in je slaapkamer

De Britse hotelketen Travellodge deed onderzoek naar de invloed van kleuren op het slaapgedrag. Hierbij keken ze hoeveel uur mensen gemiddeld slapen en welke kleur de slaapkamer had. Wat bleek? De kleuren in je slaapkamer zijn wel degelijk van invloed op jouw nachtrust.

Blauw

De kleur voor de slaapkamer is blauw. Uit het onderzoek is gebleken dat de kleur een kalmerende werking heeft en je rustig maakt. Niet alleen in je hoofd, zelfs de bloeddruk en hartslag zouden er van omlaag gaan. In het onderzoek sliepen mensen in de blauwe kamer gemiddeld 7 uur en 52 minuten. Een heel mooi nachtje dus!

Geel

Ook geel is een slaapkamerkleur waar de onderzoeksobjecten lekker door sliepen. Geel zorgt voor een warme omgeving waarin veel mensen zich automatisch ontspannen voelen. Gemiddeld 7 uur en 50 minuten sliepen de mensen in een gele kamer. Dat is 2 minuten  korter dan in de blauwe kamer.

Groen

Naast geel en blauw is ook een groene kamer goed voor de nachtrust. Groen heeft een kalmerende en rustgevende werking op veel mensen. De gemiddelde slaaptijd kwam hier uit op 7 uur en 36 minuten.

Minder goed slapen

Bepaalde kleuren in je slaapkamer zorgden helaas voor een minder goede nachtrust. De kleuren paars, bruin en grijs zouden minder verstandig zijn als je lekker wilt slapen. Maar goed: uiteindelijk draait het er natuurlijk helemaal om hoe jij je voelt bij een bepaalde kleur! Misschien slaap jij juist heerlijk in een grijze kamer en lig je wakker in een gele? Leuk om te weten is dit zeker wel!

Lees ook: 5 iPhone-apps die je helpen beter te slapen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook