fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze items mogen in een luxe keuken niet ontbreken

luxe keuken

Laatst hadden Sandra en ik het over ons pensioen. ‘Wat zou jij gaan doen?’, vroeg ik haar. Al snel werd duidelijk dat San nog niet aan haar pensioen moet denken, maar als het écht zo ver zou zijn, dat ze dan meer wil gaan fietsen. Ikzelf heb hele andere plannen. Wanneer ik niet meer hoef te werken wil ik eigenlijk nog maar één ding: heel veel lekkere dingen maken. Koken is mijn lust en mijn leven en het liefst zou ik elke dag een zevengangen-menu op tafel toveren. Dat moet ik overigens wél gaan combineren met iets van sport, maar ook daar heb ik dan alle tijd voor. Dat koken zou ik dan natuurlijk in mijn absolute droomkeuken doen. Hoe die eruit komt te zien weet ik al jaren. Als jij hier ook van droomt, lees dan zeker mee: deze items mogen in een luxe keuken niet ontbreken.

Kokend-waterkraan

Wij hebben hem twee jaar en ik kan nooit meer zonder: een kokend-waterkraan. Ik gebruik hem voor het zetten van thee, het maken van babyflesjes, het blancheren van groenten en het koken van pasta. Het is zo’n luxe om direct kokend water tot je beschikking te hebben. Eigenlijk kunnen luxe keukens niet zonder!

Tweede vaatwasser

Als je regelmatig voor grote groepen kookt en uitgebreide menu’s serveert, dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat je nooit voldoende ruimte in de vaatwasser hebt. Stiekem droom ik al jaren van een tweede vaatwasser. Op deze manier heb je nooit meer vieze vaat op het aanrecht staan en was je moeiteloos enorme hoeveelheden vieze borden, glazen en bestek af. Tip: laat je keuken optekenen bij een winkel voor design keukens. Hier denken ze mee in de beste plek voor die tweede vaatwasser.

Wijnklimaatkast

Doordeweeks drink ik geen alcohol. Ik vind het heel fijn om deze dagen fris te zijn en me vol op mijn werk en het gezin te richten. In het weekend drink ik daarentegen wél heel graag wijn. En dan niet zomaar het eerste beste slobberwijntje. Nee, dan maak je mij vooral heel blij met een verfijnde Bourgogne of een klassieke Bordeaux. Deze wijnen zijn kostbaar en ik wil er dan ook optimaal van genieten. Een witte Bourgogne drink ik het liefst op 11 graden (wat voor een Bourgogne eigenlijk zelfs iets aan de koele kant is). Onze ijskast staat afgesteld op 4 graden en dus leg ik mijn wijn daar liever niet in. Voor wijnfreaks zoals ik mag een wijnklimaatkast dus niet in de luxe keuken ontbreken.

Tweede oven

Net als een tweede vaatwasser, staat een tweede oven al lang op mijn wishlist. Het is ronduit geweldig om op twee verschillende temperaturen gerechten te kunnen bereiden. Sommige ovens hebben twee zones, dat is voor veel hobbykoks ook al een geweldige oplossing. Maar heb je de ruimte en maak je veel gebruik van de oven (bijvoorbeeld voor het bakken van taarten), dan is een tweede oven écht de investering waard.

Praat mee over jouw luxe keuken

Welke items mogen in jouw luxe keuken niet ontbreken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Zac Gudakov via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Ik mis essentialia zoals een eiland, kokendwaterkraan mét gekoeld én bruisend water, bordenwarmer, inbouw koffiemachine en een dubbele spoelbak.

Reageer ook