fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze 5 dingen kun je beter niet na seks doen

Stomende seks gehad en dan meteen in slaap vallen? Verleidelijk, maar om er voor te zorgen dat het down-under nog heel lang gezond, lekker én fris blijft is het belangrijk dat je een paar dingen in ieder geval niet doet!

Deze 5 dingen moet je in ieder geval niet doen!

1. Je lingerie aanhouden. Hoe verleidelijk je je ook voelt in je nieuwe lingeriesetje, houd het niet aan als je gaat slapen. Heb je ondergoed van katoen, dan is het natuurlijk geen probleem, maar is je pakje van nylon of polyester, dan kun je beter wat anders aantrekken. Vermoedelijk is je huid na het vrijen warm en vochtig. Door het dragen van synthetisch ondergoed heb je een grotere kans op infecties. Geef je vagina na seks lekker even wat lucht. En twijfel je of je je bh kunt aanhouden? Dat kan gewoon, maar ook hier geldt weer als die wel van katoen is en niet van polyester.

2. Vergeten te plassen. Via de penis kunnen er bacteriën in de vagina terecht komen, waardoor je een blaasontsteking kunt oplopen. Ga in ieder geval binnen een uur na de seks even plassen zodat je de meeste bacteriën weg plast. Wel jammer dat je het bed moet verlaten, maar als je ooit een blaasontsteking hebt gehad weet je dat dit wel het beste is.

3. Jezelf meteen gaan wassen. Helemaal niet nodig dat je je vagina meteen wast. Je hebt zelfs eerder kans op een allergische reactie doordat je huid anders kan reageren door het vrijen. Het gebruiken van zeep zorgen ook nog eens voor irritatie en droogte. Daarvoor hoef je je bed dus niet uit :-).

4. Jezelf schoonmaken met vochtige schoonmaakdoekjes. De chemische stofjes die hierin zitten kunnen roodheid en irritatie van de vagina geven. Mocht je toch je vagina willen schoonmaken doe het dan met wat wc-papier of anders vaginadoekjes die speciaal voor de vagina zijn bedoeld.

5. Lekker in het bubbelbad gaan zitten. Hoe romantisch dit ook klinkt. Even niet doen. Je vagina vagina is door de seksuele prikkeling wat meer opgezet en daardoor is er een grotere kans op besmetting met bacteriën. En de warmte van het water vergroot die kans ook nog eens. Wel jammer, want het is natuurlijk heerlijk om even lekker bij te komen in een lekker warm bad.

Best veel dingen die je beter niet kunt doen. Maar op deze manier houd je je vagina langer gezond. Enjoy!

Bron: Womenshealthmag

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook