fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dertien jarig meisje is de eerste vrouw in Europa die een backflip met rolstoel maakt

Als je naar een skatepark gaat verwacht je daar skateboards, BMXs, scooters en rollerblades aan te treffen. Als het aan de dertienjarige Lilly Rice ligt zie je over een paar jaar vooral ook heel veel WCMX’s, speciaal gebouwde rolstoelen waarmee je kunt stunten in het skatepark, op deze plekken verschijnen. 

Juiste mindset

Lilly heeft HSP (Hereditary Spastic Paraplegis) en dat veroorzaakt zwakheid, stijfheid en spasmes in haar benen. Haar leven veranderde enorm toen ze een video zag van de 25-jarige Aaron “wheels” Fotheringham, de WCMX wereldkampioen. “Je kunt dus alles doen als je maar de juiste mindset hebt” concludeerde ze na het zien van beelden van hem met zijn rolstoel. Ze nam contact met hem op en via hem kreeg ze haar eerste rolstoel vanuit de Verenigde Staten opgestuurd.

Eerste in Europa

Ze ging hard trainen en merkte als snel dat ze talent had. En al het trainen leverde geweldige resultaten op voor de pas 13-jarige. Ze is de eerste Europese vrouw ter wereld die een backflip kan maken met haar rolstoel en de tweede vrouw van de wereld. Binnenkort kan zij zich gaan meten met de beste van de wereld bij de Wereldkampioenschappen die in Californië worden gehouden.

Dappere Dame

Damespraatjes zal deze dappere dame zeker blijven volgen. Wil je zien hoe Lilly Rice haar backflip maakte? Bekijk dan de video hieronder!

https://youtu.be/1z-7mhvcovY

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook