fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een nieuw dekbedovertrek kopen: dit lijstje kun je afgaan

dekbedovertrek kopen

Een dekbedovertrek kan de juiste sfeer in de slaapkamer creëren. Met een dekbedovertrek haal je meer kleur in de slaapkamer, of breng je het juist naar een rustig ogend geheel. Maar naast dat een dekbedovertrek leuk is voor het oog, moet het ook fijn zijn om onder te slapen. Zo heb je natuurlijk verschillende soorten materialen en maten. Het aanbod wat betreft dekbedovertrekken is enorm. Hoe je door de bomen het bos weer kunt zien en waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe dekbedovertrek, vertellen we je hieronder.

1. Maat

Het eerste en wellicht wel belangrijkste punt waar je op moet letten: de maat van het dekbedovertrek. Niets is zo vervelend als een dekbedovertrek dat veel te groot is, of juist veel te klein. Met de onjuiste maat zit het dekbed niet lekker in de overtrek en dat kan voor grote frustraties zorgen.

Check dus eerst de maat van jouw dekbed en ga vervolgens op zoek naar een overtrek in deze maat. Daarnaast kun je ook letten of het dekbedovertrek een instopstrook heeft of niet. Een instopstrook is voor veel mensen een must have, aangezien je zo mooi jouw dekbed kunt opmaken. Ook zorgt een instopstrook ervoor dat het dekbed gedurende de nacht gewoon in het voeteneind blijft. Zeg dus maar vaarwel tegen koude voeten!

2. Materiaal

Voor velen is het materiaal een goed punt om naar te kijken. In de wereld van dekbedovertrekken worden namelijk veel verschillende materialen gebruikt, met elk zo hun eigen voor- en nadelen. Het verschilt daarom ook per persoon wat iemand fijn vindt.

  • Zo heb je een dekbedovertrek van 100 procent katoen. Een overtrek van katoen is luchtig, lekker zacht en tegelijkertijd ook prettig voor mensen met een huisstofmijtallergie.
  • Daarnaast heb je ook een dekbedovertrek gemaakt van satijn. Satijn is heel glad en soepeltjes en geeft een mooi glanzend effect. Het voordeel van satijn is dat het goed is voor zowel jouw huid als jouw haar. Ook is satijn luchtig.
  • Een dekbedovertrek gemaakt van linnen werkt vochtabsorberend en is heel luchtig. Toch kan een dergelijk overtrek van linnen nogal als stug worden ervaren, maar dat is wellicht een kwestie van wennen.
  • Een dekbedovertrek gemaakt van flanel is ideaal voor de koukleum. Dit komt omdat flanel een vrij dikke stof is wat heerlijk is voor de koude maanden, maar tegelijkertijd nog wel ademt. Heb je het al gauw warm in de nacht? Dan is een dekbedovertrek van flanel wellicht geen aanrader.

3. Kleur of print

Als je de maat en het materiaal van jouw wensen hebt achterhaald, is het tijd om te kijken naar de kleur of de print. De keuze in dekbedovertrekken is eindeloos: dekbedovertrekken zijn in iedere kleur te verkrijgen, en daarnaast ook nog in verschillende printen. Het is daarom goed om te kijken wat het beste past bij jouw slaapkamer.

Heb je een slaapkamer met een hotelchique uitstraling? Dan kan een donkerblauwe goed van pas komen, en wellicht ook wel met een kleurrijk printje. Als je vooral rust wil creëren in de slaapkamer, is een dekbedovertrek in een neutrale kleur een goede oplossing. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als taupe, wit, grijs, bruin of pastelkleuren. Voor een landelijke slaapkamer kunnen ook rustige kleuren goed staan zoals taupe, grijs of bruin, maar je kunt ook zeker denken aan een rustig ogende print in de bovengenoemde kleuren.

Voor een kinderkamer zijn juist dekbedovertrekken met printjes leuk. Wellicht vind je wel een overtrek in een thema wat hij of zij leuk vindt en wat ook nog eens past bij de kleuren van de kamer. Met het juiste dekbedovertrek maak je de kamer namelijk pas écht af. Ontdek het enorme aanbod van dekbedovertrekken zelf op Slaaponline.nl.

Nieuw dekbedovertrek?

Waar let jij op als je een nieuw dekbedovertrek koopt? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook