fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deelnemers Ik Vertrek klappen uit de school: “Er wordt een karikatuur bedacht van een deelnemer”

Afgelopen zaterdag lagen Ward en ik een avondje op de bank. Ik had die dag mijn babyshower gehad en was best moe, dus zo’n relax-momentje konden we wel gebruiken. Bakje chips, glas cola en Ik Vertrek kijken! Heerlijk. In deze aflevering zagen we hoe het jonge stel Lieke en Sjors naar Bali verhuisden en hier een eigen hotel/retraite opbouwden. Ze overwonnen de nodige tegenslagen, bleven altijd positief en kregen het geheel draaiende. Knap gedaan!

Verwend, naïef en lui

Na de aflevering kwam helaas naar buiten dat Sjors en Lieke zich niet in het beeld kunnen vinden dat de makers van het programma hebben neergezet. Zo zouden ze overkomen als ‘verwend’, ‘naïef’ en ‘lui’. “Als buitenlander kom je niet zomaar aan het werk in Indonesië. Alle banen die door de lokale bevolking kunnen worden verricht mogen buitenlanders niet doen. Hieronder valt dus onder andere: koken voor gasten, schoonmaken en bouwen. Deze reden is er zodat er werkgelegenheid wordt gecreëerd. Wij nemen dus meer dan genoeg personeel aan en betalen een voor Indonesisch doen riant salaris goed boven gemiddeld” reageren Sjors en Lieke op hun eigen blog.

Reactie AVROTROS

AVROTROS laat in een reactie weten deelnemers niet anders neer te zetten dan ze zijn: “Wij vinden het vervelend dat Sjors en Lieke zichzelf en hun emigratietraject niet herkennen in hun aflevering. Wij hebben er absoluut geen baat bij om de emigranten die wij volgen anders neer te zetten dan het werkelijk is.”

Al 10 jaar aan de gang

Niet alleen Sjors en Lieke uiten nu hun onvrede over de montage van het programma, ook andere deelnemers klappen uit de school. En dat terwijl ze een geheimhoudingsverklaring hebben moeten tekenen! “Het is niet de eerste keer dat het misgaat. Deze praktijk is nu al zeker tien jaar aan de gang. Ik word er nu nog boos over”, zegt oud Ik Vertrek deelneemster Karin Goudswaard, die gevolgd werd naar Corfu.

Karikatuur 

“De scripts liggen al op tafel. Er wordt een karikatuur bedacht van een deelnemer en dat beeld wordt vervolgens door de makers ingevuld” beamen ook oud deelnemers Daan en Clasien van Driel.

Wat vind jij?

Denk jij dat de AVROTROS dit echt doet of denk je dat mensen achteraf gewoon schrikken van zichzelf? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Fenna -

Ik vind dat ze wel wat meer inhoud mogen laten zien hoe het werkelijke leven is. Ik denk al een tijdje wat worden die mensen belachelijk neer gezet en dat wordt dan ook nu bevestigd. Zoals op Bali, wij dachten direct, vlg.mij mag je helemaal niet werken daar en dat je lokale mensen in dienst moet nemen. Waarom werd dat nergens gezegd. Geef mij maar het programma, een nieuw leven onder de zon.

Reageer ook