fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deborah is weer op oude gewicht na gastric bypass

Maagverkleining

Ze had het zich zo voor genomen: nooit zou ze meer dik worden. Altijd zou ze maatje 40 houden. Deborah (46) faalde. Zes jaar geleden onderging ze een maagverkleining en inmiddels is zo ongeveer weer op haar oude gewicht. “Ik haat mezelf, mijn lijf, mijn eetbuien. En ik schaam me dood voor mijn omgeving.”

Haar hele leven tobt Deborah met haar gewicht. Ze was een stevig meisje dat in de puberteit naar dik transformeerde terwijl ze hartstikke sportief was. Op haar achttiende valt ze tien kilo af. Ze sport zich suf en eet nauwelijks. “Het scheelde niet veel of ik had anorexia. Ik vond mezelf prachtig en de jongens cirkelden om me heen. Toen ik dik was, waren zij in geen velden of wegen te bekennen.” Als ze op zichzelf gaat wonen, gaat het mis met haar gewicht. Ze eet waar ze zin in heeft en de schijf van vijf lapt ze aan haar laars. Terwijl haar vriendinnen ongestraft bier drinken en chips eten zonder aan te komen, vliegen de kilo’s aan Deborahs lijf. Kleding moet ze in speciaalzaken kopen. “Ik deed altijd stoer over mijn gewicht, alsof het me niet kon schelen. Maar als ik alleen was, zat ik huilend op de bank. Chocolaatjes en roomijs binnen handbereik om me te troosten.”

Gastric bypass

Op haar veertigste besluit Deborah dat het roer om moet. Ze maakt een afspraak met de huisarts die haar doorverwijst. Ze wil een gastric bypass oftewel maagverkleining. Deborah weet dat het een zware operatie is en dat ze daarna hard moet werken om een normaal gewicht te krijgen, maar ze heeft het ervoor over. Na verschillende onderzoeken wordt een datum voor de operatie geprikt. Ze kan niet wachten.

Maatje 40

Hoewel het leven na de gastric bypass niet meevalt, is de euforie van het afvallen groot. Na een jaar is ze zoveel kilo kwijt dat ze maat 40 past. “Ik kon mijn ogen niet geloven en was zo trots. Ik kon in gewone winkels kleding kopen. Alles stond me leuk. Ik was gelukkig.” De complimentjes die ze aan de lopende band krijgt, doen haar goed. “Mensen die mij een tijd niet hadden gezien, wisten niet wat ze zagen. Sommige kennissen herkenden mij niet. Geweldig vond ik het, het was zo fijn om slank te zijn. Ik genoot van de aandacht, ik straalde weer.”

Weer dik

Sinds een paar maanden gaat het mis. Het snaaien sluipt erin. Stiekem komen de kilo’s er weer bij. Langzaamaan wordt Deborah weer dik. Ze dacht dat dat niet kon na een maagverkleining, maar doordat ze zich niet houdt aan haar dieet zet ze door te veel (calorie)rijke voedsel, haar voormaag op scherp. “En mijn voormaag is dus groter geworden waardoor ik meer kan eten zonder er last van te krijgen. Zo houd ik mezelf voor de gek.

“De dag dat ik een broek aantrok en de knoop niet dicht kreeg, is een zwarte. Ik pas niet meer in de kleding die ik allemaal nieuw heb gekocht.” Ze speelt paniekvoetbal. Slaat maaltijden over, om zich de dag erna vol te proppen met alles wat ze voor handen heeft. Ook heeft ze een week lang maaltijdvervangers genomen, maar daarvan werd ze stik chagrijnig. “Ik ben radeloos en schaam me kapot voor mijn omgeving. Zij zien ook dat ik weer dik ben geworden. Ik durf nauwelijks meer de deur uit.”

Moed

Ze overweegt een afspraak te maken met de chirurg. “Maar daarvoor is moed nodig en ik ben bezig dat te verzamelen.”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

39 reacties

Joost -

Beste allemaal

Ik dacht dat ik de enige was. Heb in 2007 de operatie gehad. En ben 50 a 60 af gevallen. Woog toen 120. En dat was nog te veel maar beter dan 180. En toen ging ik date. Lekker eten met ze tweeën. Geniet van elkaar en het leven. Toen kwam er weer iets bij 10 kg of zo. Dacht nog niets aan de hand komt goed. Na vele jaren gelukkig. Gingen we uit elkaar. Toen ging het weer wat mis 20 kg er aan dacht komt goed ff de schouders er onder en is weet goed. Fout lang gesukkeld. Toen ging ik van baan veranderen en weer aan dieet houden. En ging goed . Was weer terug bij 125. En toen ging het helemaal mis ik werst heeeeeel ziek en werst 2.5 maand in coma gehouden en heb een paar keer bijna het loodje gelegd. En dat door een abbsse van wegen een dubbele kies onsteking. Heb daar bij ook nog meerdere longembolie gehad long onsteking longen vol met pus gehad nier fale heel lang 40 graden koorts en nog wat kleine dingen. Veel afgevallen woog nog maar 100 kg. Maar dat was allemaal spier die weg was. Toen ik wakker werd kon ik niets meer bewegen al me spier was weg en was 39 en vrij sterk daarvoor. En ik werst via mijn keel beademd. En kon dus ook niet praten. Best eng in je eigen lijf op gesloten zitten . Na een lange tijd van die ic af en richting reveldatie centrum. Alles weer op nieuw moeten leren. Kon niets meer kwam langzaam in een rolstoel toen na een paar maanden hard trainen achter een rollator. En na 5 maanden revalideren met een stok er uit gelopen. Heel trots op mezelf .maar ik begon daar alweer goed aan te komen kwam natuurlijk spier bij. Moest goed eten wat revalidatie kost veel energie van je lijf. Toen ik weer thuis kwam ging het langzaam beter met me maar had aan dit avontuur spitsvoeten over gehouden en zeenuwpijnen in mijn tenen. En kon echt beperkt en moeilijk lopen. Dus bewegen en helemaal zo als vroeger 15000 stappen per dag ging nooit. Ik blijf aankomen. Van alles al geprobeerd met dieet en zo maar ben nu gewoon weer terug bij af na 16 jaar . En dat is moeilijk de voeten worden nooit meer beter heb nu net orthopedische schoen en kan nu langer achter elkaar lopen. 8000 op een dag lukt. De zeenuwpijnen gaan ook niet meer weg maar zijn wel redelijk onder controle. En ga nu buiten de 2 x per week fysiotherapie en 1 x per week hydrotherapie. Ook weer proberen sporten. Heb al na mijn vertrek uit het revalidatiecentrum 1.5 jaar geleden. Die therapie. Dus is niet alsof ik stil zit. 2x per week fysiotherapie en 1 x hydrotherapie. Is best pittig voor iemand die dit heeft mee gemaakt. Ben nu pas om 50 % van mijn oude spier kracht. En zal nooit meer O als vroeger worden. Ze gokken dat ik misschien op 70 a 80 % van mijn oud kracht kan komen. Maar zou ook voor mij lijf
Zo veel makkelijker zijn als ik minder weeg moet nu met mijn beperkte kracht toch alles mee slepen. Ik ben radeloos. Eet al niet veel maar kom aan dus is tocht te veel en dan wordt je depri en ga je toch weer verkeerde dingen eten . En dan zie je weer ff het licht en dan gaat het weer fout. A fijn jullie snappen het wel. Ik weet alleen niet waar en bij wie ik voor hulp kan. Denk dat de maag verkleining ook al weer veel te groot is in middels kan best wel veel eten. Maal als ik bv Chinees eet komt alles er zeker weer uit. En in zo’n wereld restaurant trouwens ook dus iets werkt nog. Zoek gewoon hulp om me weer op het juiste spoor te krijgen en daar te houden. Ben door mijn ziekte ook mijn bedrijf ook kwijt en zit in de schuldsanering. Dus is niet heel veel geld om gezond eten te kopen. En voedselbank is ook niet altijd even gezond maar heb het wel nodig om rond te komen. HELP

Anita -

Lieve allemaal, ik heb zoveel respect voor jullie. Je moet het maar aandurven zo’n operatie.
Helaas helpt het voor velen maar tijdelijk , want is het eten de echte oorzaak? Wel van het overgewicht maar wat is het onderliggend probleem? Waarom snaaien en veel te veel eten? Welk onderliggend probleem is daar verantwoordelijk voor?
Daar wordt helaas nog weinig naar gekeken.
En als dat niet is opgelost , verval je vroeg of laat toch weer in je oude gedrag.
Met hypnotherapie ga je op zoek naar de oorzaak. Heb je iets meegemaakt waardoor je een beschermlaag nodig hebt of voel je je niet gezien en maak je je letterlijk groot zomaar 2 redenen waarom je langzamerhand teveel bent gaan eten.
Je hebt al zoveel strijd tegen de kilo’s geleverd
Kijk op http://www.bestetherapeut.nl met hooguit 3 sessies kun je het onderliggend probleem oplossen en gaat het afvallen zoveel makkelijker
Ik gun het iedereen zo.

Suzanne -

Is er een club van afvallers en toch weer aankomen?

Daisy -

Ik ben daisy 13 jaar geleden geopereerd woog 130 kg en ben 1.78 .ben dan tot 60 kg afgevallen. Maar bleef dan op gewicht 70 kg ideaal was 77 kg ..nu na,de jaren omhoog gegaan nu weer 95kg ..vind het erg en baal echt weet dat chocholade en brood niet kan laten ..en dat is de reden denk ik erg ..zou terug op dieet moeten met begeleiding. Dat beste maar zal de moed moeten vind ..

Daniella -

@ajampaniki: Een vraag,waarom moet er binnen 15 of 30 min gegeten worden? En waarom had u er zoveel moeite mee die 6 maaltijden naar binnen te werken

Sas -

Ik vraag me af wie van jullie extra B12 injecteert, wat een absolute must (levenslang) is na zo’n operatie. Dat zal zeker kunnen helpen bij de stofwisseling en je dus goed voelen.

Bianca -

Verdiep in koolhydraat arm, keto.. kijk op de site van The New Food..
Bespaar jezelf veel ellende met allerlei diëten.. Gooi je leefwijze om door anders te eten, maar dan voor altijd . Doe het..!!! Gastric bypass of niet.. Je wordt gezonder en slanker.. Succes… Jij kan het!!!

Lindsey -

22 jaar geleden had ik een scopinaro. De kilo’s vlogen eraf… maar ik was niet gelukkig veel huidoverschot. Ik voelde me lelijker dan voorheen… Nog steeds sukkel ik met die gedachtes. Heb ba de operatie ook 15 jaar gesukkeld. Flauwvallen, tekorten enz… met als gevolg emo eten. Ik weeg nu terug 15 kg meer dan op mijn slankst. En ga er weer voor om deze kwijt te spelen. Maar het lelijke lichaam blijft, en daar heb ik het zo moeilijk mee… Veel moed voor jou!

Tina -

Hier in België word je 2 jaar na de operatie van dichtbij gevolgd. Regelmatig naar de chirurg,diëtiste,psychologe,endocrinoloog. Het is gewoon een kwestie van discipline en volhouden en niet denken dat zo een operatie alles oplost. De operatie lost 70 procent van de problemen op de andere 30 moet je zelf doen maar wanneer ik lees dat er heel veel mensen terug gaan snoepen en snaaien en verkeerd gaan eten dan is dat veelal jullie eigen fout dat het weer fout gaat. Het is een manier van leven, zes maaltijdmomenten, veel eiwitten, weinig slechte koolhydraten, bewegen en geen calorie houdende dranken nemen. Zo moeilijk is dat niet als je dit echt wil. Ik zit nu in mijn vloeibare fase na een gb, galblaaswegname en herstel maagbreuk in een operatie en ik vind dit ook maar niets maar die momenten gaan voorbij. Grtjes vanuit belgie

Ida-Andrea -

Ook ik heb een gastric gehad in 2011 woog toen 160 kilo en ben was 80 kilo kwijt
Ik kwam na vijf jaar weer wat aan en bleef op 90 kilo hangen ook mooi toch.
Dat heeft me veel moeite gekost en voor ik het wist tikte de schaal 100 aan ondanks een gezond eetpatroon.
In de afgelopen zes jaar wel 3 tot 5 keer een dieet gevolgd waarvan 2 keer naar instapte afslank studio in warmte cabine sporten en maaltijd vervangers . Ja dat ging goed val je mooi mee af maar oh wee als ik stop met die dieeten en weer een normaal eet patroon wil doen dan zijn die 15 kilo die je afvalt er weer zo bij plus 5 extra.
Ik weeg nu tot mijn grote schaamte 115 kilo en walg van mezelf
Heb het er erg moeilijk mee ben nu 46 en merk aan heel mijn lijf dat dit niet kan zo
WT zou ik graag nog een verkleining willen maar durf het gewoon niet ben radeloos want weet niet wat ik met de angst moet

Desiree -

Hoi,

Ik heb 10 jaar geleden een gastric bypass gehad. Ik was 65 kilo kwijt en ik ben in de afgelopen jaren 30kg aangekomen. Lijnen heeft het effect dat ik 3 kilo afval en dan stopt het. Ik eet gezond en uiteraard ook best weleens ongezond maar echt geen gekke dingen. Ik krijg geen signaal meer dat ik vol zit en kan weer zoveel eten als voorheen. In het weekend pakken we meestal wat lekkers, doordeweek niks. Tussendoortjes eet ik fruit of een rijstwafel, niks extreems dus. Ik baal enorm

L* -

Hey Leonie,
Welk dieet volg je dan nu?
Ik moet ook dringend terug verandering aanbrengen, maar weight watchers bijvoorbeeld helpt niet.
Groetjes

Doris 22april -

Hallo ik ben 10 geleden geopereerd gbp. 110 kg Intussen 13 kilo bijgekomen weeg73 kilo ,ondertussen met schake bezig van februari ben al minder opgeblazen helt al een beetje maar moet er toch zelf de moeite voor doen ook al eet je niet veel en ja spijtig dat we geen motivatie meer krijgen van de dokter zelf ,omdat hij zegd ge moet niet meer komen .

Leonie -

Ook ik heb een Gastric Bypass gehad. Alweer 12 jaar geleden. Na anderhalf jaar 70 kilo afgeslankt. En toch lukte het niet. Ik schaamde me kapot. Na 3 jaar begon ik weer in gewicht aan te komen. Kwam er een eetstoornis bij en ben ik 25 kilo aangekomen. Jaren heb ik er niets mee gedaan. Nu is er een fijne maaltijd vervanger en een dieet plan op mijn pad gekomen waar ik weer 14 kilo mee ben afgeslankt. Met een fijne coach, ik ben nu inmiddels ook coach, op mijn manier op mijn tempo ben ik nu weer aan het afslanken. Wat ik ervaren heb is dat er geen goed na traject heeft plaatsgevonden. Bleef je op gewicht nou super dan, dan gaat het goed. Geen moeilijke dingen aankaarten, het gaat nu goed. Terwijl ik het zo belangrijk vond om je nieuwe eet en levensstijl te bespreken. Ik ben blij dat ik dat nu wel gevonden heb.
Heel veel succes allemaal!!

Nancy Bernard -

Ik heb een operatie in 2013 gehad , van de 120 kg naar de 80 kilo gegaan , 2017 een scheiding meegemaakt en helemaal mentaal niet in orde en ik voel af tot 54 kilo , gedwongen opname volgde en ik kwam langzaam weer aan tot 80 kilo , 2 jaar stabiel en nu een eetstoornis ontwikkeld waardoor ik nu 58 kilo weeg ! Heb dagelijkse strijd met mezelf en bang om aan te komen , nu weer terug gegaan naar me Gb dokter en ga daar nu weer onder controle want dat had ik laten versloffen wat ik bedoel is dat je levenslange controle nodig hebt om het vol te houden gezond dan !

Kbvandam -

Weinig afgevalt na slweeve.1 maand 10 kilo,2 maand 1 kilo,snap er niks van.hoeveel maag halen ze weg by een sleeve????

patrick -

ik versta dat niet dat jullie alles kunnen eten en zoveel ik ben zéér ziek als ik maar iets teveel eet zelfs nog niets iet te vettig of met suiker in en maar een beetje ben ik doodziek of misselijk

Elsje -

Ook ik ben bijna 15 kilo aangekomen, ben 4 jaar terug geopereerd.
Helaas kan ik het niet meer oppakken om weer te beginnen.
Naar de diëtiste gestuurd maar daar kom ik ook niet verder mee
voel me soms gewoon depri, en schaam me voor mij fam en vrienden. Want ik heb gewoon gefaald

Ajampaniki -

Hoi hallo dames, jeetje ben ik dan de enige man hiero? No matter. Maar wat mij opvalt, is dat jullie allemaal hetzelfde vervelende verhaal, gepiep, gezeur, gemopper, zelfmedelijden hebben. Maar eigenlijk allemaal even eigenwijs zijn, denk ik zo. Net zoals ik! Vele geven aan, het snaaien, alles kunnen eten en noem het maar op. Er zijn altijd redenen of het nu slappe smoesjes zijn, gelul of wat dan ook. Jij weet zelf het best wat de reden is dat je weer een vetzak geworden bent. Maar goed, ik ben net zo eigenwijs, een vetzak met daarbij een erfelijke aandoening. Ik heb hetzelfde meegemaakt.

Maar wat heb ik hieraan gedaan? Eind 2017 woog ik 121kg. na advies van cardioloog en omdat mijn hart nu nog maar voor 80% functioneert doe ik er alles aan om nog lang met mijn zoon te mogen leven, familie en alle naasten. Ik was 46 toen ik een heftige hartinfarct verkreeg. Mijn zoontje van van 11jr vroeg op OC in het ziekenhuis om te gaan stoppen met roken, ik zei: “OKÉ CLICK, IK HEB HET UITGESCHAKELD” en ik heb tot op heden geen peuk meer in m’n mond gehad. Niks meer. Weet je ook hoeveel geld ik hwrmee bespaard heb. Pakje camel light deed ik bijna 1.5mnd mee, rookte niet in de auto huis of kamers. Gezellige roker maar vond het wel lekker. Maakt niet uit roken = roken! Ik heb nu de 4e stent sinds 2017. In 2018 de nodige GB gehad en januari 2020 woog ik al 89kg. Ja lekker zittende kleding en we wennen het allemaal. De gewenning was er, eten ging makkelijker en sinds januari 2019 een vriendin(nu ex) maar het was ook een lekkerbek en ik deed lekker mee. Samen koken smikkelen en en genieten. Helemaal fout. En toen begon mijn oplettendheid om 6x per dag te eten steeds meer te vervagen. Mijn “volkoren tussendoortjes” en mijn regelmaten werden steeds minder tot helemaal NOT, waarom was dit? Simpel, gezellig samen kunnen eten, shushi EN uiteten natuurlijk en is zonde om te laten staan, kost geld uiteten en het werd meer en meer en meer. Ja gezellig samen buiten eten pfffff. Het sluipt erin en je denkt, m’n kleding zit lekker, komt goed en ik kan niet meer aankomen want ik niet veel eten, maar ik begon juist wel weer meer te eten, uit gezelligheid, samen eten of zelfs lekkere trek. M&ms, bounty of kittekat uit de koelkast hmmmm Kraaaaaaaaak hmmmm. Jaja doei! KLAAR NU!

Maar nu eind juni woog ik 93kg! HELP!
Gelijk de dag erna, mijn ritueel: ontbijt ’s ochtends 08:30u 1x sneetje volkoren brood of een 300ml Dieet pro shake met een handje verse spinazi-handje blauwe bessen-1x hele volkoren beschuitje erin en als laatste aanvullen met de 250 ml water magere melk of alpro soja melk en zorgen dat het binnen relax genieten maar wel binnen 30min moet het weggewerkt zijn. 10:15u mezelf dwingen om minimaal 3 sultanas(meestal 2 lukt) of een hele reep Havermout reep van Bolletje in m’n gezicht te proppen en binnen 15min nuttigen. In de middag warme maaltijd en voor mij een ontbijtbord vol krijg ik niet schoongegeten, of ik jeetje nu in de middag de shake dieet pro met een banaan aardbei of vanille smaak en de vruchten als blauwe bessen of 2 aardbeien en spinazie hier speel ik een beetje mee. Maar zo wissel ik in de ochtend en met de lunch om de dag of 2 dagen af. Mijn 2e tussendoortje om 14:15u en dan eet ik de laatste Sultana op en meestal 2 stukken fruit(fruit na 15:00u eet ik niet meer!) maar met het 2e tussendoortje moet ik mij meestal wel dwingen om wat te nuttigen, maar je MOET! Dan diner tijd, tja met alles op de dag is mijn dinermaar echt ene kleine porsie warme gezonde maaltijd of zelf een broodje hamburger of iets lekker stevig. Maar veel is het meestal niet, krijg ik niet op. Ik zorg minimaal voor 2x per week een vette vis, en ik eet geen varken meer. Veelal de filets! Alle maaltijden binnen 30min nuttigen en zit aan de etenstafel. Je zit recht, relax genieten en weg je gsm ????. Nu mijn laatste tussendoortje om 20:15u is enkel een peperkoek of een pakje Sultana. Let op, na 20:30u eet ik niks meer en nee ook niet meer voor de gezelligheid.

Dit hou ik nu nog altijd net als nog vóór de relatie vol. Nu weer een vrijgezel en bepaal ik mijn eigen eetpatroon en eet nog elke dag gezellig samen met mijn zoon. Uiteten zit er voor mij even niet in. Eerst weer op peil komen.

Hallooooo allemaal, ik weeg nu 85kg! Ik ben 1.74 lang dus dit is mijn streefgewicht en ik zeg: fuckit fucking kilo’s, mij krijg je niet meer! Gaat je niet meer lukken!

Ik ga dit volhouden en dit kunnen jullie ook. Niet zeuren zeiken en denk dat je dan gaat starten, nee niet denken, gewoon beginnen!

Wat nu belangrijk is, is de regelmaat van het eten, wat je eet en hoe je het eet. Je lichaam is een machine die weten moet waarneer het brandstof krijgt. En als dit het geval is, blijft je lichaam stationair lopen en verbrand het zelfs stoffen als je slaapt. Let op, binnen een maand zul je het merken. Hou het vol, wen eraan en doe er straks niet teveel moeite voor, het moet gewoon normaal zijn wat echt vol te houden is. Altijd is er lekker eten, drinken, snoep en noem maar op. Geniet hier een keer van als je op je streefgewicht zit. 80% van afvallen, stoppen met drugs, roken etc gebeurd in je hoofd! Een keertje en als jij je hier niet aan kunt houden dan ga je toch weer een vetzak worden?! Maar dan niet meer gaan miepen, hè!

Ik kan het en jullie ook en ik gooi geen enkele kledingstuk weg omdat het te klein is oid! Dacht het nie!

Succes allemaal en ik hoop dat dit ook een beetje kan helpen. H5 BABES!

Ajampaniki -

Sorry, beetje taalfouten of verwarrende zinsopbouw. Kan niet aangepast worden. OC = IC. En een zinsopbouw, hahaha maak er maar wat van. Je zult het vast wel begrijpen ????

lydian -

Hier ook, gestart met maagband.. 45 kg kwijt , toen problemen met eten, maagband eruit en een gb gezet, vanaf toen kwam ik alleen maar aan. Afgelopen 4 jaar 25 kg weer aangekomen. Ben boos en teleurgesteld in mij zelf dat ik het weer zo laat komen. Zo kom je ook weer in een vicieuze cirkel terecht. boos eten weer boos op mijzelf.
Gauw een belafspraak , hoop dat ze dan wat voor mij kunnen gaan betekenen.. misschien nu een hele gb ipv kleine

Mini -

Ik heb zes jaar geleden een sleeve gehad. Het ging in het begin heel snel en alles verliep goed. Ik ben ruim 100 kilo kwijtgeraakt, waarvan ik er nu weer 5 kilo van bij ben gekomen. Ik heb dan wel heel veel gesnaaid en lette totaal niet meer op wat ik at. Ik probeer het er nu weer af te krijgen echter lijkt het haast onmogelijk! Ik doe echt mijn best qua eten en sporten maar het gewicht weer weg krijgen is zó moeilijk.

Tina -

Ik heb in November 10 Jaar mijn gbp
Ik ben 1m60 woog 105 ben 40kg afgevallen
Kon vanaf het begin alles eten nog nooit dumphij ben heel fanatiek gaan sporten geen overtollig vet 2014 eierstokken moetten verwijderen 10 kg aangekomen vaak naar het ziekenhuis gegaan maar niemand kon of wilde mij helpen het ziekenhuis noemde mij een succes verhaal geen vitamine tekort heb mijn gal nog etc. Vorig jaar buikgriep gehad stuur omgegooid anders gaan eten 10kg afgevallen ben nu 1jaar stabiel ben wel nu 8jaar veganist noodgedwongen geworden eet nog wel vis. Voel mij goed sport minder huid nu pas minder mooi. Maar heel dankbaar laat het nu los. En ben dankbaar

Marie -

Ik zit 6 jaar na de gbp. Op mijn laagste punt woog ik 85. Nu 95. Het rare is dat ik de laatste 5 kg in de laatste anderhalf jaar ben bijgekomen. Weet niet hoe: hou me aan de regels. Arts vertelde dat dit een normaal verloop is. Ik vind het desalniettemin frustrerend. Vooral omdat ik niet overeet. Toch blijf ik positief. Als ik niks had gedaan had ik 150 kg gewogen en waarschijnlijk nergens meer toe in staat. Mijn advies: hou reële verwachtingen en zorg goed voor jezelf

Nadia -

Heb het ook gedaan was 4o kg kwijt ik wil het zo graag weer doen kun je een operatie voor de 2 de keer doen

Mirke -

Ja frustrerend! Is geen wondermiddel. Ik kwam sowieso al aan van de lucht. 2 jaar geleden GBP gehad.na 2 weken kwam ik al aan!! Streng dieet. 1 jaar lang alles eruit gekotst. Dus ja dat wil wel. Zo gauw er voedsel inkomt ga je weer aankomen. En nee! Vol zitten?! Nooit gehad. Kunst is je aan de sobere maaltijden houden en alles afwegen wat je eet. Maar soms kun je er echt niks aan doen…NIET ieder pondje gaat door het mondje! Frustrerend maar terug naar de kliniek. En begeleiding ná de operatie?! Is helemaal niks tot weinog

Effe -

Help we hebben meer nodig dan alleen maar de operatie en een beetje begeleiding erna.
Ik was 75kilo afgevallen en ben nu weer 10kg aangekomen.ik kan ook van alles eten.ik vind het Jammer dat geen van de specialisten dit oppakt om ons verder te laten begeleiden.Het blijkt dus dat de maagverkleining niet voldoende is maar levenslange begeleiding nodig is.

Heidi -

Ik woog 112kg voor de gastrick bypass operatie. Ben nadien afgevallen tot ik nog 54kg woog. Voelde me zwak en wankel op men benen. Na een zware stress periode van misbruik en huiselijk geweld kwam ik aan de antidepressiva te zitten en weeg ondertussen terug 117kg. Ik snoep niet, eet geen chocola of zoetigheid maar er gaat geen gram af. Ik word er nog depressiever van maar ik durf niet terug naar men dokter tegaan uit angst om harde woorden te horen te krijgen die me nog dieper in de put duwen…Ja ik heb gefaald naar mijn gevoel

Lineke -

Ik ben 93 kg afgevallen veel te veel nu ondergewicht chirurgen hebben dit nog nooit meegemaakt, krijg nu een voedingssonde in mijn buik om te kijken of ik aan kan gaan komen. Maar ik eet gewoon alles als er niet teveel suiker in zit

Ava -

Heb 1 jaar geleden een sleeve gekregen en tot nu 30 kg kwijt en nu sta ik al 4 maanden stil wie weet raad

C -

Jeetje het is echt gewoon bizar ik heb prc hetzelfde gehad maagverkleiding viel jawel 80 kilo af
Toen zwanger moest mijn mb eruit was geslipt en kwam 50 kilo aan en 2 jaar later weer over de 100 een gbp gekregen viel eerst af en toen weer bij een herstel operatie gehad en weer wat eraf maar zo weinig
Mijn arts noemt me een pechvogel want doe alles wat moet ik h e b ook lipodestrofie dus 63 kilo.zal ik nooooit meer worden maar acceteer het maar kan niet anders toch ??? S6 ermee ook x

Mattie -

Ik ben twee jaar geleden geopereerd.En kan nu alles eten .Ruim 10 kilo er bij.Ja dat heb ik zelf gedaan .Elke dag denk ik vandaag hou ik mij weer aan het dieet maar nee hoor!1 Maar het gaat na een dag weer mis.ik wil mijn zomer kleding weer passen. Pffff zo herkenbaar jou verhaal.

Patricia -

Hoi, ik heb het zelfde , en ik baal heel veel.En ben zelf bois met me zelf.
Ben begonnen met aankomen door veel stress in de relatie, en ook platseling een operatie van de baarmoeder. Ik ontbijt bijna niet, ik eet onregelmatig ook. En soms snaai ik savond ook. En ik weet niet wat te doen.

Lavinia -

Hier hetzelfde. Alle meer en andere arts geweest. Ik kreeg te horen dat 3% van de patiënten niet afvalt na een gbp. En dat ben ik er een van. En Fobi ring krijg ik niet want die schijnen levensgevaarlijk te zijn. Nu erg verdrietig en teleurgesteld. Hopelijk komt er ooit een oplossing die wel gaat werken

Nens -

Heel herkenbaar. Lijkt alsof ik (op de leeftijd na) mijn verhaal lees. Echt bizar

Doortje -

Heel herkenbaar….
En dan dat gevoel van angst en paniek als je ziet dat je bent aangekomen…..

Es -

Wauw heel herkenbaar. Hier wel terug gegaan met hangende pootjes maar over 2 weken weer een onderzoek en gesprekken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hopenlijk kunnen we er wat aan doen en kom ik weer op de goede weg

Aafke -

Dat snap ik..ik voel het zelfde..
alleen viel ik maar een beetje af vanaf de operatie..dat ik de chirurg vroeg wat heeft u gemaakt bij mij..geen kiwi gevoel.
En nu weer terug naar de chirurg….ehhh nee geen durf voor…want dan moet he heel veel moed verzamelen.
De schaamte is te erg!!!!
Echt.
Weer gefaald..

Inge -

Ik heb precies hetzelfde.
Ik baal ervan en het voelt alsof ik zwaar heb gefaal.
Zwaar k*t als ik het zo mag zeggen.
G

Reageer ook