fb
Damespraatjes Damespraatjes

De vuurtoren van Connemara van Santa Montefiore, de winnaars

De vuurtoren van Connemara-Santa-Montefiori
We hebben weer een vakantieboeken-tip voor je: De Vuurtoren van Connemara van Santa Montefiore. 

Nadat Ellen Trawtons leven achtentwintig jaar lang streng is geregisseerd door haar dominante, ambitieuze moeder, staat ze op het punt te trouwen met een keurige man van wie ze niet echt houdt. In een opwelling besluit ze ervandoor te gaan, naar de enige plek die ze kan verzinnen waar haar moeder haar niet zal zoeken: Connemara, in het westen van Ierland, waar haar moeder opgroeide, vertrok en sindsdien nooit meer over sprak.

In Connemara leert Ellen familie kennen waarvan ze niet wist dat ze die had, en ontdekt ze de hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden. Ze ontmoet er ook de charismatische Conor Macausland, die vijf jaar geleden zijn vrouw is verloren toen de vuurtoren om onverklaarbare redenen door brand werd verwoest. Ellen wordt steeds nieuwsgieriger naar deze geheimzinnige Ier.

Een heerlijk boek om helemaal bij weg te dromen, met als belangrijkste ingrediënten liefde, haat, verdriet en jaloezie. Kortom dit boek mag niet in je vakantiekoffer ontbreken.

Santa-Montefiore
Santa Montefiore (1970) studeerde Spaans en Italiaans. In de jaren negentig woonde ze in Buenos Aires, de geboorteplaats van haar moeder. Daar ontstond haar debuut, Onder de Ombu-boom. Ze is getrouwd met de historicus Simon Sebag Montefiore. Lees hier meer over Santa Montefiore.
BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Winactie
De winnaars van het boek zijn bekend:

Aaf Palmans
Emmy Plomp
Jennifer Rijkhof

Gefeliciteerd!

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

 

10 reacties

Marrie Sterk -

Deze boekenfreak maakt graag kans. Ik had me voorgenomen niet meer dan 60 bladzijden per dag te lezen, zodat ik voor mijn vakantie nog wat leesvoer over houd. Maar dat valt niet mee, zeker nu niet heerlijk in de achtertuin onder de parasol!

jo v -

Heerlijk nieuw lees voer, altijd welkom.

frouke blom -

Wat een prachtig boek lijkt me dit. Nieuwe eigen boeken, ik ben er gek op, maar met drie kleine kindjes komt dat helaas niet zo vaak uit! Ik zou er zo ontzettend van genieten en het een ere plaatsje in mijn boekenkast geven! Die van de Tuinman heb ik vorig jaar in de bibliotheek gehuurd, die was ook zo mooi!

ineke -

Word tijd iets van deze schrijfster te lezen. Vooral omdat het verhaal zich afspeelt in Ierland, waar ik goeie herinneringen aan heb.

Ineke -

Wat lijkt me dit een prachtig boek. Heb zojuist de prijsvraag ingevuld en nu maar duimen

Wilma van t Hof -

Een heerlijk boek om helemaal bij weg te dromen?
Zo’n boek zou ik graag willen ontvangen.
Op vakantie ben ik dit jaar al geweest, dus in de koffer zal het boek dit jaar niet mee mogen gaan. Maar heerlijk liggend in een luie stoel in mijn achtertuintje kan ik ook lezend genieten hoor.

Jan -

Ik ben dan een man, maar hou ook van dit soort boeken!! De inleiding heeft mijn interesse naar dit boek alleen maar vergroot. Ben dus erg benieuwd hoe dit boek gaat verlopen, heb over een kleine 4 weken vakantie en kan wel wat nieuw leesvoer gebruiken. Daarna zal het boek 1 voor 1 naar mijn kinderen gaan, dus jullie maken niet alleen mij blij met dit boek maar ook nog eens 3 kinderen. Mocht dit boek aan mijn wensen voldoen zal ik er zeker veel reclame voor maken en niet alleen onder mijn vriendinnen maar ook vrienden. Nu maar de brievenbus in de gaten houden.

Mieke Schepens -

Lijkt me een prachtig boek, al die geheimen !

jacqueline -

Lijkt me een super mooi boek!

irene niec -

Graag maak ik kans op dit mooie boek!

Reageer ook