fb
Damespraatjes Damespraatjes

De voordelen van een gietvloer

Laatst waren mijn vriend en ik op bezoek in de nieuwe woning van een bevriend stel met kinderen. Een kast van een huis, prachtig ingericht met een mooie mix van oud en nieuw. Het meest in het oog springend was voor mij de gietvloer door het hele huis. Ik dacht dat dit alleen op de begane grond kon en dat dit heel zwaar zou zijn. Niets was minder waar, er zitten juist ontzettend veel voordelen aan zo’n vloer vertelden onze vrienden. Een paar voordelen op een rijtje.

 

Makkelijk in onderhoud

Het grootste voordeel van gietvloeren is dat ze heel makkelijk schoon te houden en te onderhouden zijn. De vloeren hebben geen naden, dus vuil kan niet tussen de voegen gaan zitten. Iets wat bijvoorbeeld wel kan bij een tegelvloer met voegen of met een tapijtvloer waar allemaal stof in gaat zitten. Een gietvloer is dus ideaal om te stofzuigen en te dweilen en extra hygiënisch als je nog een kleintje hebt rondkruipen! Wel zo’n geruststellende gedachte als hij of zij continu op zijn handjes zit te knauwen. 

 

Alle looks zijn mogelijk

Misschien denk je bij een gietvloer aan een koele, moderne uitstraling, maar dat is helemaal niet nodig. Je kan allerlei kleuren kiezen, van koel en licht tot warm en donker, met of zonder werkje erin. Of wat dacht je van een hippe Betonlook vloer zonder daadwerkelijk beton te hoeven storten? Ook allemaal mogelijk met gietvloeren!

 

Kan overal gelegd worden

Een gietvloer is, in tegenstelling tot wat ik dacht, maar een paar millimeter dik. Vaak kan je een gietvloer dus gewoon over je bestaande vloer laten gieten. Een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld een echte betonvloer of een tegelvloer, die zijn al snel een paar centimeter dik waardoor je ook de deuren weer moet aanpassen. Een ander groot voordeel is dat ze zelfnivellerend zijn, dus je hoeft niet te egaliseren na afloop. Oja: en je hoeft dus ook niet na te denken over de vloerverwarming, die komt heel goed door de meeste gietvloeren heen!

 

Even duur als een tegelvloer

De prijs van een gietvloer hoeft niet veel duurder te zijn dan van een tegelvloer of houten vloer. Voor epoxyvloeren en polyurethaan vloeren, de twee populairste gietvloeren, kan je denken aan 70 a 80 euro per m2. Tegelvloeren beginnen ongeveer bij dezelfde prijzen. Wel slijten gietvloeren iets sneller omdat ze dunner zijn, vooral de Epoxyvloeren. Een belangrijk punt om rekening mee te houden. Bij een lichte vloer kan je ook beter niet met schoenen lopen omdat het rubber strepen kan achterlaten.

Overweeg jij ook een gietvloer? Laat het ons weten! Vinden we gezellig:-)

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook