fb
Damespraatjes Damespraatjes

De Vlekkendingen van Mirjan van de Hel

Bij het verhaal van To en Ko – te lezen op Damespraatjes- maakte ze al prachtige tekeningen, nu komt Mirjan van de Hel met iets nieuws: Vlekkendingen. Alle Vlekkendingen zijn spontaan, fantasievol, grappig en kleurrijk. Én gemaakt vanuit de losse pols.

Hoe ontstaat een Vlekkending?
Mirjan: ‘Eerst maak ik vlekken van aquarel en/of plakaatverf op aquarelpapier.
Daarover komt een doorzichtige sheet waarop ik met Oost-Indische inkt en kroontjespen teken. Dit doe ik intuïtief. De vlek brengt me op een idee of ik begin zomaar en aldoende ontstaat er een illustratie. Op deze manier komen er verrassende en fantasierijke beelden/figuren.’

Hoe loopt de verkoop?


Mirjan: ‘In een paar dagen tijd heb ik al negen Vlekkendingen verkocht, dus dat gaat goed! Natuurlijk hoop ik dat de site ook bekend wordt bij mensen die ik nog niet ken. Juist de spontane teken- en schilderstijl spreekt mensen aan. En bovendien zijn ze allemaal verschillend.
Tijdens mijn studie ben ik met de Vlekkendingen begonnen en heb het een poos laten liggen. Totdat ik vorig jaar op de kunstmanifestatie ArtiBosch hier in Den Bosch ging staan en me bedacht: Die Vlekkendingen zouden wel eens een leuke kleinigheid kunnen zijn. Uniek en betaalbaar. Na vele leuke reacties en verkoop ben ik er meer gaan maken en heb nu dus een website ervoor opgezet. Een mooi overzicht. Je kan gelijk zien welke nog beschikbaar zijn, en wellicht maak ik er nog meer als de verkoop doorzet. Erg leuk om te doen én vrolijke klanten! Wie wil dat niet?………..’

Vind je het leuk om ook een Vlekkending in huis te hebben?
Ze zijn te koop via de www.vlekkendingen.nl.
Walter van Teeffelen
www.avantiproductions.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook