fb
Damespraatjes Damespraatjes

De trendkleur ‘Brave Ground’ toepassen? 4 moodboards

Nieuw jaar, nieuwe trendkleuren. Naar aanleiding van een wereldwijd kleurentrendonderzoek, de ColourFutures, worden ieder jaar opnieuw de nieuwste kleurtrends vastgesteld naar aanleiding van een wereldwijd kleurentrendonderzoek. Het populaire verfmerk Flexa benoemde de trendkleur “Brave Ground” uit tot dé trendkleur van 2021. Ben jij benieuwd naar deze trendkleur? En misschien nog wel belangrijker: ben jij benieuwd hoe je deze kleur kunt toepassen? Home & livingplatform Biano geeft je antwoord met 4 moodboards in verschillende stijlen.

1. Brave Ground in een bohemian moodboard

Volgens het doe-het-zelf verfmerk Flexa is een van belangrijkste eigenschappen van Brave Ground dat die eenvoudig gecombineerd kan worden. Doordat deze natuurlijke tint een fijne basis is zou iedere interieurstijl naadloos op deze kleur kunnen aansluiten. En dus ook de bohemian woonstijl. De Bohemian woonstijl bestaat vanuit nature al uit verschillende bruintinten, dus de trendkleur Brave Ground past perfect binnen dit kleurenpallet. Om er een kleurrijke bohemian twist aan te geven kun je de trendkleur perfect combineren met vrolijke groene, gele en roze kleuraccenten. Wat betreft materialen zien we veel doorleefde en natuurlijke doorleefde materialen terug, zoals rotan, bamboe en webbing. Maar ook natuurlijke materialen zoals hout en steen mogen in dit lijstje niet ontbreken. Een houten wijnrek, een sidetable van rotan: zolang het maar een object is dat een verhaal met zich meebrengt.

2. Brave Ground in een Slow Living moodboard

De natuurlijke trendkleur Brave Ground sluit prachtig aan op de vraag naar natuurlijke en duurzame producten. De trendkleur probeert namelijk een connectie met de natuur en de wereld om ons heen te maken. Het haalt de rust en sereniteit van de natuur naar binnen en benadruk het belang om duurzamer met onze wereld om te gaan. Deze duurzame trend speelt ook een belangrijke rol binnen de Slow Living woonstijl. Slow living staat niet letterlijk voor een langzamer leven, maar voor een bewuster leven. Het maken van bewuste keuzes en het zorgvuldig omgaan met onze tijd, met de natuur en onze omgeving, en dus ook ons interieur.

3. Brave Ground in een Scandinavisch moodboard

De Scandinavische woonstijl staat al jaren aan de interieurtop en zal ook dit jaar allesbehalve van het toneel verdwijnen. Deze interieurstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. De Scandinavische woonkamer straalt rust en orde uit. Ook de natuurlijke Brave Ground brengt een rustgevend en sereen gevoel met zich mee. Het gevoel van sereniteit en rust is dan ook precies wat het verfmerk met de trendkleur van 2021 probeert te bereiken. Naast de duurzaamheidtrend speelt Flexa met de kleur namelijk ook in op de onrust en de onzekerheid die het afgelopen jaar vanwege het coronavirus speelden.

4. Brave Ground in een Modern moodboard

Een moderne woonstijl kenmerkt zich door strakke lijnen, rechte vormen en abstracte en unieke patronen. Een moderne woonstijl straalt comfort en kalmte uit en minimalisme klinkt in zowel meubels als woonaccessoires haar weerklank. Bovendien voelt een modern interieur ruimtelijk aan: grote raampartijen en een flinke hoeveelheid natuurlijk licht zorgen ervoor dat een ruimte ruim oogt. Door de rustige Brave Ground op de muur aan te brengen zorg je ervoor dat de focus op de unieke texturen en vormen van de moderne woonobjecten komt te liggen. Mocht je toch willen spelen met het monochrome kleurenpallet van bruin, zwart en grijs kun je donkere en chique tinten aanbrengen. Bordeauxrood, dieppaars of cognac zijn prachtige accentkleuren binnen een moderne woonstijl.

Afbeelding boven artikel: Flexa

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook