fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dít is waarom de tijd op de timer van de wasmachine nooit klopt

timer van de wasmachine

Geweldig, al die slimme apparaten met timers. Waar ik vroeger maar gewoon moest gokken hoe lang mijn was er nog over ging doen voordat hij schoon of droog was, hebben de meeste wasmachines en drogers een fijne timer. Maar ja; dan moet deze wel de goede tijd aangeven natuurlijk. En heel eerlijk gezegd is dat hetgeen wat hij precies NIET doet. Dat ik niet de enige ben met dit probleem, blijkt wel uit een artikel van Libelle. Zij vroegen zich af: waarom klopt de timer van de wasmachine nooit? 

Te slim

Libelle legt uit: “De wasmachine blijkt te slim te zijn. De timer van de wasmachine komt regelmatig in conflict met slimme functies als de beladingssensor, die ervoor zorgt dat er zoveel water als nodig is gebruikt wordt om de was te voltooien. Die functie zorgt er vaak voor dat er meer tijd nodig is dan de timer van je wasmachine aangeeft. Daarnaast kan de wasmachine door deze functie ook in de war raken. Door bijvoorbeeld zwaardere items als jeans tegelijk te wassen met lichte T-shirts weet de machine niet precies hoeveel tijd-ie nou eigenlijk nodig heeft.”

Voorkomen

Kan je het voorkomen? In de eerste plaats kan je lichte en zware items van elkaar scheiden. Zo was je alle zware spijkerbroeken samen en doe je lichte items (zoals t-shirts, bloesjes en ondergoed) bij elkaar. Stop ook niet teveel was in één keer in de machine. ” De gewichtssensor werkt daarnaast ook het beste als je eerst de was in de wasmachine doet en daarna pas een programma kiest”, tipt Libelle ook.

Wasmiddel en zeepresten

Tot slot heeft ook wasmachine-fabrikant Miele een goede tip. “Sensoren meten hoeveel zeepresten er nog in het water zitten en als dat nog te veel is, spoelt de wasmachine een keertje extra en duurt het programma langer. Voeg dus vooral niet te veel wasmiddel toe aan de was, de schuimvorming kan ervoor zorgen dat de tijd van het programma steeds weer wordt aangepast”, schrijft Libelle op basis van een interview bij Radio 2.

Hopelijk gaan deze tips jou helpen om efficiënter en sneller te wassen! 

Foto door RDNE Stock project via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook