fb
Damespraatjes Damespraatjes

De Teruggekeerden van Jason Mott, recensie

Stel je voor dat een overleden familielid of geliefde weer op de stoep staat.  In het boek de Teruggekeerden van Jason Mott gebeurt dat op een zeer geloofwaardige manier. Automatisch fantaseer je er op los: “Wat als ik mijn vader kennis zou kunnen laten maken met mijn nu bijna volwassen dochters” of “Heb je nu eindelijk de kans om die afscheidswoorden tegen je geliefde te zeggen waartoe je nooit de kans hebt gehad”.  In de Teruggekeerden passeren allerlei emoties de revue. En wat nu als alle doden echt terugkeren, dan wordt het toch wel erg druk op aarde!?

Op een zonnige dag in augustus 1966 verdrinkt de achtjarige Jacob, zoon van Lucille en Harold Hargrave. Bijna vijftig jaar later staat hij voor hun deur. Blakend van gezondheid, nog steeds acht jaar oud.

En Jacob is niet de enige die is teruggekeerd uit de dood. Overal in de wereld duiken Teruggekeerden op, en al gauw zijn het er zo veel dat steeds meer mensen zich bedreigd voelen. Niemand begrijpt waarom het gebeurt, hoe het mogelijk is. Maar één ding is zeker: in de chaos die volgt zal iedereen uiteindelijk een keuze moeten maken.

Een aangrijpend boek, dat vragen oproept die lang blijven hangen. Een echte pageturner, spannend tot op het laatste moment, maar ook een kritische blik op de Amerikaanse maatschappij gemengd met een lekkere portie humor: “Is Elvis inmiddels al gesignaleerd?”

Jason Mott


Jason Mott studeerde poëzie en literatuur aan de University of North Carolina. Zijn gedichten werden in diverse literaire tijdschriften en dichtbundels gepubliceerd, wat hem een nominatie voor de Pushcart Prize Award opleverde, een prestigieuze literaire prijs die aan onder anderen John Irving en Raymond Carver werd toegekend.

De Teruggekeerden is zijn prozadebuut. Hoe bijzonder dit boek is, blijkt uit het feit dat alleen op basis van het ongecorrigeerde manuscript een bidding war uitbrak over de filmrechten. Uiteindelijk won Plan B, de productiemaatschappij van Brad Pitt, die in samenwerking met de televisiezender ABC de tv-serie Resurrection ontwikkelt. De serie zal eind 2013 in de VS worden uitgezonden.

De Teruggekeerden
Jason Mott
9034753212
Harlequin

KLIK HIER OM DIT BOEK TE BESTELLEN

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook