fb
Damespraatjes Damespraatjes

De perfecte moeder

Zo’n moeder die haar kinderen afzet bij de opvang of bij school, perfect gekapt en in de make-up. Die maat 36 heeft, waardoor bijna elke modetrend haar staat. Waarvan het huis is ingericht volgens de laatste woontrends en de geur van vers gebakken appeltaart je tegemoet komt zodra je er een voet over de drempel zet. De vloeren blinken en de accessoires staan precies op de juiste manier uitgestald om de huiselijke touch nog eens extra te versterken. Er valt geen troep te bespeuren. Alles, ook het speelgoed van de kinderen, is vakkundig opgeborgen of past precies bij het interieur.

Deze moeder nodigt wel eens mensen uit voor etentjes en zet dan een zelf gekookt 3-gangenmenu op tafel waar de gemiddelde sterrenkok nog een puntje aan kan zuigen. Ze heeft een succesvolle baan en in haar vrije tijd tennist ze en doet ze de yogavariant waarbij je in een snikhete ruimte op 3 verschillende manieren de Zonnegroet en De Kwispelende Hond moet brengen. Ze is dus ook nog eens altijd zen.

Haar man en kinderen zien er ook altijd uit om door een ringetje te halen en niemand heeft haar ooit en plein publique haar stem horen verheffen of haar met een hoofd vol snot en wallen tot aan haar enkels op het schoolplein zien verschijnen. Ze is de belichaming van de perfecte moeder en je ziet tig voorbeelden van deze vrouw en haar kinderen in glossy’s en magazines speciaal voor mama’s.

Lees ook: 3 tips voor het hele gezin om zomers lekker te slapen

Zo’n moeder ben ik niet, en zo’n moeder zal ik ook nooit worden. Mijn maat 38 is de goedgevulde variant waardoor ik van sommige foto’s van mezelf denk “Mwa. Beetje jammer, maar het ligt vast aan de belichting.” Ik heb geen gevoel voor mode, maar trek soms per ongeluk iets aan wat blijkt te werken. Negen van de tien keer tref je mij ’s ochtends aan in mijn auto met nog natte haren van de douche en een gemiste papvlek op mijn broek. Mijn huis is schoon genoeg voor onverwachte visite, maar ziet er ook wel eens uit alsof er een orkaan doorheen heeft geraasd.

Ik kan geen appeltaart bakken maar mijn zelfgemaakte risotto, kidsproof en uiteraard met doperwtjes omdat die zo leuk kleuren bij de rest, is hier in huis favoriet. Sporten heb ik al veel te lang niet gedaan, maar ik ren dagelijks achter mijn dochter aan en doe in mijn vrije tijd alles lopend. Ik voer een eeuwigdurende strijd om mijn hoofd en hart in balans te brengen en soms zijn er momenten waarop beiden op één lijn zitten. Ik verhef mijn stem vaker dan ik zou willen. Ik ben niet perfect.

En toch: mijn dochter lacht bijna altijd. We hebben altijd lol met z’n drieën. We zijn gezond en gelukkig en hebben elkaar. Dus neem ik de eeuwige race tegen de klok, die papvlekken en het rommelige huis graag voor lief en kijk ik met een andere blik naar de foto’s van kinderen in schone nette outfits in magazines. Omdat ik weet dat die na het nemen van de foto in de eerste de beste zandbak zijn gesprongen.

 Romy Meijer (34 jaar) schrijft op haar eigen blog Dochterlief.nl over haar leven als moeder en werkt als casemanager voor een groot bedrijf. Daarnaast schrijft ze blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met haar man en hun dochter Elise in de buurt van de Veluwe.Naast schrijven is lezen een grote hobby. Haar blog kan je vinden op www.dochterlief.nl.

Reageer ook