fb
Damespraatjes Damespraatjes

De leukste ideeën voor een borrelavond thuis

Zin in een ouderwets gezellige avond met vriendinnen? Uren bijkletsen, lekker eten en natuurlijk borrelen? Dan wordt het tijd om de nodige voorbereidingen te treffen. Want bij een borrelavond horen natuurlijk ook borrelhapjes. Een volle borrelplank met de lekkerste kleine snacks die passen bij jullie drankjes. Jullie avond kan al niet meer stuk.

Staat de borrel al gepland? Maar heb je nog geen idee welke hapjes je wilt maken? In dit artikel zetten we de leukste ideeën voor een borrelavond thuis op een rij. En het leuke? Alle ingrediënten kunnen gewoon bij de supermarkt gekocht worden. Geen dure, gekke ingrediënten, gewoon simpele ingrediënten waarmee je heerlijke delicatessen kunt maken. Zo wordt elke borrel nog leuker én lekkerder.

Bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes doen het altijd goed. Zowel bij jong als oud. Bovendien zijn ze ontzettend veelzijdig en eenvoudig te maken.

De absolute klassieker en tevens favoriet bij veel mensen is toch wel het bladerdeeghapje met worst. Een zelfgemaakte mini worstenbroodje. Je hebt enkel een blik knakworsten, een ei en een doos bladerdeeg nodig. Je rolt het bladerdeeg vervolgens om de worst en bedekt deze met een beetje eigeel. Op die manier krijg je een knapperige korst en beschik je over een heerlijk hapje.

Toch iets originelers? Of juist op zoek naar iets waar ook de vegetariërs aan mee kunnen eten? Maak dan een bladerdeeghapje met spinazie en feta. Deze eeuwenoude combinatie prikkelt direct de smaakpapillen.

Benodigdheden bladerdeeg met feta en spinazie:

  •          Rol vers bladerdeeg of kant-en-klaar pak
  •         200 gram feta
  •         400 gram spinazie
  •         Peper en zout
  •         1 ei
  •          Pijnboompitten

Bak de spinazie eerst totdat deze goed geslonken is en laat deze goed uitlekken. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk vocht in de spinazie zit. Verdeel de spinazie over het bladerdeeg en strooi er kleine stukjes feta op. Voeg vervolgens nog wat pijnboompitten toe en rol het bladerdeeg op. Afmaken met een beetje eigeel en bakken tot ze krokant zijn in de oven.

Wraps

Wraps zijn de absolute go-to als je het echt niet meer weet. Deze kunnen met heel veel verschillende producten worden gevuld. Klassiekers zijn toch wel wraps met carpaccio en zalm. Ook een wrap met parmaham is erg smakelijk. Heerlijke en makkelijke hapjes die bij elke borrelavond passen. Houd natuurlijk wel rekening met de eventuele dieetwensen van de gasten. Zijn er bijvoorbeeld vegetariërs? Bedenk dan ook een wrap die zij mee kunnen eten.

Drank

Bij een borrelavond mag natuurlijk ook de drank niet vergeten worden. Zullen jullie opnieuw een fles wijn soldaat maken? Of wordt het dit keer toch wat spannender? Het is ook leuk om eens te experimenteren met verschillende cocktails of mixdrankjes. Online zijn talloze recepten te vinden om zelf drankjes te maken. Leuk om eens uit te proberen of een echte proeverij te houden. Zo wordt het gegarandeerd een geslaagde avond.

Hoe ziet jouw borrelavond eruit?

Gaat het op jouw borrelavond om de hapjes of de drankjes? Bij mij is het echt een mix daarvan, maar natuurlijk wel moet goed gezelschap. Hoe ziet jouw favoriete borrelavond eruit? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door fauxels via Pexels

Reageer ook