fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de mooiste (en lekkerste) chocoladetruffels voor jouw Valentijn!

truffels valentijnsdag

Vier het leven, maar vooral: vier de liefde! En als er één dag zich daarvoor leent, dan is het op 14 februari: Valentijnsdag. De dag waarop je je geliefde kunt laten blijken hoeveel je van hem of haar houdt. Weet je even niet hoe je dat moet zeggen? Chocola helpt. Altijd!

Hoewel wij Nederlanders misschien net even te nuchter zijn voor een mierzoete en romantische Valentijnsdag, is er niks mis mee om  je geliefden te laten weten dat je blij met ze bent. Natuurlijk is een mooie bos rozen geweldig, maar ik word persoonlijk zeer gelukkig van een doosje vol lekkere bonbonnetjes. Chocoladetruffels bijvoorbeeld. Na even wat speurwerk stuitte ik op de site van Happy Truffel waar de lekkerste chocoladetruffels verkrijgbaar zijn.

Een jasje van cacao

De zoete, gekleurde balletjes doen het prima als Valentijn chocolade. De zoetigheid is gemaakt van uiteraard chocolade en ganache. Ganache is een mix van room of boter dat op smaak is gebracht door essences of likeur. Als de balletjes zijn gedraaid, worden ze door de pure cacaopoeder gerold zodat ze een mooi jasje krijgen. De truffels zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes wat het nog eens extra aantrekkelijk maakt. Zie daar maar eens van af te blijven!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HappyTruffel (@happy_truffel)

Love heart-editie chocoladetruffels

Het is helemaal een verrassing als je een smakelijk Valentijnscadeau door de postbode laat brengen. Chocolade truffels bestellen doe je bij Happy Truffel die met plezier jouw Cupido wil zijn op Valentijnsdag. Bestellingen die voor half drie ’s middags zijn geplaatst worden nog dezelfde dag verstuurd. Er zijn verschillende doosjes vol truffel chocolade verkrijgbaar en er is zelfs een Love heart-editie die zeker weten in de smaak valt. Maar ook de HappyBar Proeverij is een mooi cadeautje. Laat je Valentijn proeven van de melk chocolade truffels in de smaken hazelnoot, karamel-zeezout, framboos-yoghurt, koffie, cookie of kokos. Zo lekker!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HappyTruffel (@happy_truffel)

Waarom geven we chocola?

Niet dat ik het erg vind, maar ik was wel benieuwd waarom we juist op Valentijnsdag graag chocolade aan onze hartjes willen geven. Heel vroeger maakten de Azteken van vanille, honing en cacaobonen een drankje dat ze xcocolat noemden. Later werd het chocolat genoemd. De Azteken waren er heilig van overtuigd dat liefde, passie en lust werden aangewakkerd door het bijzondere drankje. Het verhaal gaat dat koning Moctezuma maar liefst vijftig bekers chocolat achterover sloeg voordat hij naar zijn haremvrouwen ging, zodat hij ze niet zou teleurstellen. Vanaf dat moment is de link tussen chocolade en lust gelegd. Een heerlijk verhaal!

O, vandaar chocola

Maar ook bevat chocola ingrediënten die ervoor zorgen dat je een ontspannen en blij gevoel krijgt als je het eet. De endorfine fenylethylamine maak je aan als je barst van de vlinders in je buik, maar dat zit dus ook in chocola. Genoeg reden dus om Happy Truffels naar de liefste te sturen. Je kunt je smakelijke cadeautje personaliseren met een lief berichtje. Ook kun je anoniem een  kaartje toevoegen als je een stille liefde hebt. Happy Truffel maakt er een mooi pakketje van en verstuurt het per post en de magic will happen…

Ga jij voor chocoladetruffels?

Ga jij dit jaar iets bijzonders aan je lief geven? Worden het chocoladetruffels? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door cottonbro via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook