fb
Damespraatjes Damespraatjes

De Lege Kamer van Sophie Hannah

Dit zal je raar doen opkijken: je ontvangt een anonieme kaart op je werk. Op de kaart staan zestien cijfers, in rijen van vier. Dit overkwam programmamaakster Fliss Benson, de hoofdpersoon uit De Lege Kamer van Sophie Hannah. Damespraatjes recenseerde de Lege Kamer.

Diezelfde dag gaat Fliss tegen haar zin aan de slag voor een documentaire over gerechtelijke dwalingen bij de veroordeling voor moord van moeders wier kinderen aan wiegendood zijn overleden. De documentaire volgt drie vrouwen: Helen Yardley, Sarah Jaggard en Rachel Hines. Alle drie zijn ze nu vrij. Naar de arts die hen achter de tralies heeft gekregen, dr. Judith Duffy, is onderzoek ingesteld door het medisch tuchtcollege. Om redenen die ze met niemand deelt, zit Fliss niet te wachten op dit project. Dan wordt Helen Yardley dood aangetroffen in haar woning, met in haar zak een kaart met zestien cijfers erop, gerangschikt in rijen van vier…

Een verhaal met meerdere verhaallijnen, zinnen die een fijne lengte hebben en goede woordkeuzes waardoor je dit boek binnen een mum van tijd uit hebt. Een boek met een interessant deelonderwerp, namelijk wiegendood, wat op een niet te confronterende maar toch realistische manier naar voren komt. Het belangrijkste onderwerp in het boek, de strijd om eerlijke gerechtigheid van drie vrouwen die ooit veroordeeld zijn voor de moord op hun eigen kinderen, wordt door de verschillende karakters in het boek beschreven waardoor het ook echt een realistisch levend verhaal is geworden. Sophie Hannah beschrijft de personages vrij uitgebreid, hierdoor is het gemakkelijk om hun gedachtes en gevoelens te begrijpen. Daarnaast zijn de krantenstukken, artikelen, verslagen van interviews en romancitaten een leuke toevoeging aan het verhaal. Deze zijn goed verspreid over het boek en zorgen voor een volledig beeld van het hele verhaal en de losse personages.

Het enige minpuntje van het verhaal was dat de spanningsopbouw een beetje lang duurde. Zodra het verhaal goed op gang is gekomen, lees je het zo in no time uit.

Sophie Hannah is een veelgeprezen thrillerauteur. De lege kamer is haar vijfde thriller. Haar boeken verschijnen inmiddels in tientallen landen. Eerder verschenen o.a. de bestsellers Kleine meid, Moederziel (ook verfilmd en in Nederland te zien geweest) en De andere helft leeft. In Nederland en België zijn er inmiddels meer dan 120.000 exemplaren van haar thrillers verkocht.

www.sophiehannah.com

Info
Titel: De lege kamer
Auteur: Sophie Hannah
Uitgeverij : De Kern
Prijs: € 14,95

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes


Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook