fb

De laatste herfsttip: Marrakech

Marrakech 1
Een van de mooiste steden in Noord Afrika is Marrakech, een van de Koningssteden in Marokko. Deze stad heeft als een van de weinige steden zijn Berberse karakter weten te behouden en vooral in de binnenstad lijkt het alsof de tijd al meer dan honderd jaar stil staat.

De binnenstad wordt de Medina genoemd en is omringd door een dikke stevige muur van rood klei. Buiten de Medina is het nieuwe gedeelte van Marrakech wat zich kenmerkt door nieuwe gebouwen en luxe resorts.

Als je een last minute Marrakech boekt kan je natuurlijk in een resort buiten de stad verblijven waar je helemaal in de watten wordt gelegd, maar wat nog veel specialer is is een verblijf in een authentiek Marokkaans huis; een Riad in het centrum van de oude binnenstad.

Riads in het centrum staan bekend als kleine paradijsjes die van de buitenkant maar moeilijk te herkennen zijn. Eenmaal binnen vind je een prachtige binnentuin met daaromheen de kamers. Iedere Riad heeft ook zijn eigen dakterras van waar je de hele stad kunt overkijken en waar, als je geluk hebt, Marokkaanse thee wordt geserveerd.

Het centrum van de stad is het Djeema el Fna plein, waar je een smeltkroes van straatartiesten, slangenbezweerders en marktlui vind. Rond een uur of vier s’middags loopt het plein vol met eetkraampjes waar je heerlijk kunt eten. Ook in de restaurantjes rondom het plein of in de Soeks is het heerlijk eten, probeer eens een van de vele Tajine’s of pasteitjes die er worden geserveerd.

Marrakech 2

De soeks zijn wel het meest indrukwekkende wat de stad te bieden heeft. Steeg na steeg na steeg staan vol met marktkraampjes waar marktlieden ontelbaar veel verschillende waren aanbieden. Verdwaald raken in deze wirwar van straatjes en steegjes is niet moeilijk maar je vind altijd wel weer de weg naar het Djeema el Fna plein terug, en als je goed oplet zie je ook bordjes hangen die je de weg wijzen.

Marrakech 3

Als je even genoeg hebt van de stad is een goed alternatief om een dag het Atlas gebergte in te trekken. Marrakech ligt aan de voet van dit prachtige gebergte waarvan de toppen altijd wit besneeuwd zijn wat een mooi contrast is met de warmte van de stad.

Kortom een vakantie naar Marrakech is deze herfst/winter een goed alternatief om even er tussenuit te gaan en even van de zon een exotische cultuur te genieten.

Lees hier herfsttip 1: Griekenland
Lees hier herfsttip 2: Spanje
Lees hier herfsttip 3: Turkije
Lees hier herfsttip 4: Canarische Eilanden

Lees hier herfsttip 5: Egypte

1 reactie

Wieke -

ook leuk:
kookworkshop via Souk Cuisine!
http://soukcuisine.com/index_ENG.html

Wandelen in t Atlas-gebergte en overnachten in een Douar. (http://www.douar-samra.com/)

Reageer ook