fb
Damespraatjes Damespraatjes

De interieurtrends voor de zomer van 2023

Yes, de zomer staat voor de deur… althans, bijna! Het belooft een kleurrijke en mooie periode te worden als het gaat om interieurtrends. Hierbij staat ontspanning centraal. In dit artikel lees je alle interieurtrends voor de zomer van 2023 onder elkaar. Laten we snel beginnen.

#1. Botanisch

Een trend die we eigenlijk vaak terugzien is toch wel de botanische look. Ook deze zomer is het weer groen, groener groenst! Het gebruik van planten in het interieur is al jaren populair, maar deze zomer staat de natuur nog meer centraal. Denk hierbij aan planten in de woonkamer, keuken, maar ook groene elementen, zoals kussens op de bank of groene kaarsen en een plaid bijvoorbeeld. Al deze groene elementen dragen bij aan een groen en gezellig interieur.

#2. Natuurlijke sfeer

Natuurlijke materialen spelen deze zomer ook een belangrijke rol. Hierbij zijn materialen als bamboe, rotan of linnen erg populair. Dit staat niet alleen gezellig, maar op die manier creëer je ook een warme sfeer in huis. Op zoek naar een echte eyecatcher? Kies dan voor een mooie rotanstoel in de woonkamer. Leg hier een groen kussentje of plaid op en je bent helemaal klaar voor de zomer. Bij een interieur met veel houten elementen is het ook van belang om deze goed te onderhouden. Hierbij kun je denken aan deuren en kozijnen bijvoorbeeld. Neem dit ook mee en zorg ervoor dat deze mooie, natuurlijke materialen in optimale staat blijven. Een goede tip hiervoor is om de Sigma S2U Nova Satin te gebruiken.

#3. Kleur

In de zomer gaan we ook veel verschillende soorten kleuren terugzien. Hierbij staan felle kleuren centraal en kun je denken aan rood, geel, blauw, maar ook aan pastelkleuren. Ook hierbij is het weer leuk om dit terug te laten komen in accessoires in huis. Stem de kleuren wel op elkaar af, zodat het één geheel wordt.

#4. Minimalistisch

Bij deze trend heeft het niet alleen te maken met weinig meubels en eenvoudige accessoires, maar ook met het verminderen van rommel en zorgen voor een rustig interieur. Zorg bijvoorbeeld voor een rustige omgeving door het creëren van een lege muur bijvoorbeeld of het kiezen van een simpel vloerkleed zonder te veel kleur en printjes. Dit staat uiteraard erg in contrast met de trend van kleur, maar het leuke is, is dat je zelf kunt kiezen wat bij jouw stijl en interieur past! Ga jij liever voor kleur of voor een minimalistische uitstraling? Of kies je wellicht voor een combinatie van beide?

Interieurtrends: welke past bij jou?

In de zomer van 2023 gaan we dus veel kleur zien, een natuurlijke look, botanische tinten en een minimalistisch interieur. Welke trend past het beste bij jouw stijl? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Huy Phan via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook