fb
Damespraatjes Damespraatjes

De hond en Mara: een enerverend liefdesverhaal

Daar zit ik dan, op zo’n ranzige hondenbank. Overal haar, een jeukende neus en met kwijl aan mijn broek. Gadverdamme, wat zijn die beesten vies… Hoe ik daar terecht ben gekomen? Een paar jaar geleden moest ik samen met een klasgenootje een schoolopdracht maken. “We kunnen wel bij mij thuis” schreeuwde ze met net iets teveel volume door de klas. Zonder iets te zeggen geef ik een instemmend knikje en de afspraak staat. Gezellig.

ierse_wolfshond
Foto: hondenrassen.nl

Nou, gezellig was het. Met de hond. Vanaf het eerste moment dat ik het huis betreedt hangt dat beest om me heen, alsof hij ruikt dat ik die avond nog naar een etentje moet. “ROLLO, HOOOO, ROLLO AF!” Als je nou denkt dat Rollo ho of Rollo af ging, dan heb je het goed mis. Na nog geen 10 minuten binnen te zijn ruik ik al naar hysterische, niet luisterende, kwijlende, 70 kilo wegende Ierse Wolfshond. Goed, daar zit ik dan op die bank, met overal haar en de jeukende neus. Ga dan nog maar eens aan je schoolwerk…

Als ik twee uur later uitgeput maar opgelucht het huis verlaat is het eerste wat ik doe een grote hap frisse lucht nemen. Op de fiets naar het restaurant kan ik aan niets anders denken dan honden. Waarom nemen mensen die beesten toch?! Zelf heb ik een vis. Mijn vis heet Shaq, is heel oud, heel dik en heel lief. Shaq laat nergens haren achter, bespringt niemand die nog naar een etentje moet en kwijlt al helemaal niet. Waarom neemt niet iedereen gewoon een vis?

Daar kwam ik snel achter. Alsof God me wilde testen zat er voor het restaurant een Beagle, zo’n gevlekte hond met lange oren. Lief en rustig zat dit beestje op zijn baasje te wachten. Na mijn ervaring van een paar uur geleden probeerde ik nog onopgemerkt langs de hond te glippen, maar hij had me al gezien. “Ja, jij wil nu zeker dat ik je gaan aaien he?” Met zijn mooie bruine ogen geeft hij mij antwoord, ik moet aaien. Wat een prachtig, lief beestje. Zo kalm en een uitstraling van ‘ik begrijp je’.

Na deze wat beestachtige dag besef ik het, honden zijn (op een aantal uitzonderingen na) lief en echte maatjes voor het leven. Mits je ze goed opvoedt dan. Het nemen van een Beagle moet ik  toch echt uitstellen tot na mijn studie, maar daarna ga ik ervoor. Ik geef mijn lieve hondje dan alle liefde, aandacht en opvoeding die hij nodig heeft om te kunnen functioneren in de mensen wereld. Goh, dat klinkt bijna als een kind.

Waarom ik dit verhaal met jullie wilde delen? Ik denk dat veel diereneigenaren het wel weten, maar vrijdag is het Dierendag. Shaq krijgt van mij een schone kom en een vers plantje. Misschien ga ik opzoek naar een leuke Beagle om te aaien. Wat doen jullie die dag met de huisdieren? Zet je ze extra in het zonnetje? Ik hoor het graag!

Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

8 reacties

Deandre -

Tremendous things here. I am very glad to look
your post. Thank you soo much and I am taking a look
forward to touch you. Will yoou please drop me a mail?

https://chungcuhplandmark.com -

Right in the retail, residential, hospitality,
commercial towards the industrial sector, each sector continues to be flourishing with industry specific infrastructures with further added
amenities and facilities. Baroda also ranks within the top three cities internet marketing the safest cities
to reside in. So, your household are well-assured of an good life remaining in these homes.

https://trangtintucchungcu.info -

However it is advisable to think about additional factors along with price when choosing an agent.
verify that your particular down payment and closing cost is ready to be wire transferred.
Some realtors need to take additional classes or subjects so that they will likely be updated and
possess an advantage in the business.

https://gioithieucanho24h.info -

As a result silver investments are exceptionally volatile in comparison to gold investments.
One can take the guidance of financial advisers concerning how to save from paying huge taxes
and from emptying pockets with unnecessary expenses.
Mutual fund ratings are powered by the existing as well as the past only, without regards to the near future
performance of any particular fund.

kenhduanhanoi.info -

Also searching through foreclosures, auctions, and homes that are preparing to
access foreclosure as a great method to obtain bargains.
Still others be employed in specialized areas like resort
management or assist gov departments while using redevelopment of business sites or reclamation of land.
Ponder what you will be in a position to perform differently to place yourself considerably more within the black.

duanmoban.info -

Basic wood workers can simply build their unique custom
boat by making use of sailboat plans and blueprints.
So, you will need to mature and behave like a grownup and repent through the foolishness of inferior thinking.
Average mortgage repayments total about 30 percent or more of homeowners’
gross income, sometimes reaching of up to 1 / 2 of the net income.

Giselle Ecury -

Die 4e oktober is allang voorbij,maar ik reageer toch nog even op je verhaal, omdat je natuurlijk graag zou willen weten hoe wij deze bijzondere dag met onze Black Molly hebben doorgebracht. Nee – ik beoel niet het beroemde kleine zwate visje, maar onze zwarte labrador, die zich als een vis in het water voelt. Ja, zij is onze grote liefde. Goed opgevoed en braaf totdat ze een kat in het vizier krijgt. Dat insinct hoort er nu eenmaal bij – het blijft een dier en dat is nou juist de charme: dat je als mens op een leuke manier met een hond kan communiceren. Ja, voor Molly is het elke dag dierendag. Een hond is aan jou als verzorger overgeleverd en dus moeten we wel wat van onzelf inleveren. Maar wat je ervoor terugkrijgt….! Liefde voor het leven. Maar ja, je hebt gelijk: sommige rassen zijn wel erg honds. En pas op: laat je niet lijmen door de zoete uitstraling van zo’n allerschattigst beageltje. Dit zijn dieren die eigenlijk thuishoren in een meute of groot roedel, liefst in de buurt van paarden. Zijn ze alleen, dan voelen ze zich ongelukkig en dat laten ze merken ook. Je kunt geluk hebben, maar uit ervaring weet ik dat ze je ook het bloed onder de nagels uit kunnen plagen. Ze hebben zo hun eigenaardigheden en zijn wat eigengereid. Die van mijn zus plaste standaard tegen de kandelaar aan op de eettafel (!) als hem iets niet zinde en at de hele provisiekast (of vuilnisbak) leeg, zodra hij de kans zag. Had ikzelf nog geluk, want als hij bij mij logeerde, tilde hij alleen zijn poot maar op tegen een van mijn geluidsboxen… Na een urenlange wandeling in de duinen bij Katwijk smeerde hij hem, omdat hij de wandeling te kort vond! Je kon roepen wat je wilde, je kon gewoon de pip krijgen. Hij wist wel na nog eens anderhalf uur mijn auto terug te vinden, dat dan weer wel… Misschien verzacht dit de herinnering aan je ervaringen met de Wolfshond. Dat beetje kwijl poets je zo weg, toch? De moraal: Als je een hond zou willen, verdiep je dan tevoren heel goed in alle kenmerken van het ras, waar ook de typische karaktertrekken onder vallen. Zo niet, dan stel je niet alleen jezelf, maar ook je huisdier teleur. En dat is je oorspronkelijke bedoeling – jij blij, hij blij – natuurlijk niet! Dus: Zint eer ge begint. Mooie dierendaggedachte, toch?

mara -

Ha Giselle,

Wat een ontzettend leuke dierendag-reactie! Je hebt helemaal gelijk, het nemen van een hond is niet niks. Laat staan het opvoeden. Gelukkig (of nja, jammer genoeg) heb ik nog alle tijd om hier goed over na te denken. Bedankt voor het delen van dit inspirerende verhaal!

Liefs,
Mara

Reageer ook