fb
Damespraatjes Damespraatjes

Anna: “De eis van mijn schoonmoeder is zo vernederend”

vaderschapstest

Al 15 jaar zijn Anna en Marijn (nu allebei 30 jaar) een stel. “We kennen elkaar van de middelbare school. Toen we bij elkaar in de klas kwamen was het gelijk raak. We kregen verkering en zijn nooit meer uit elkaar gegaan. Nu zijn we 15 jaar verder, hebben samen een huis en zijn sinds drie maanden de gelukkige ouders van Julie”, vertelt Anna. “We zijn ongelofelijk blij en trots. Toch is er iets heel naars wat zich momenteel in ons leven afspeelt… Mijn schoonmoeder twijfelt namelijk of Marijn wel de vader van Julie is. Ze wil dat we een vaderschapstest doen.” 

Gezoend in de kroeg

Tien jaar geleden, tijdens haar studententijd, zoende Anna tijdens een feestje in de kroeg met een andere jongen. “Ik was dronken en het gebeurde gewoon. Daarna voelde ik me zo schuldig, dat ik direct naar Marijn ben toegegaan om te vertellen wat er was gebeurd. Hij was toen boos en heel erg verdrietig. Omdat hij mijn eerlijkheid waardeerde, besloot hij het niet uit te maken. Sindsdien ben ik hem altijd trouw gebleven.”

Na 10 jaar nog boos

Marijn vindt de zoen pijnlijk, maar kan het uiteindelijk achter zich laten. “Heel knap en heel fijn. Wat minder fijn is, is dat zijn moeder het na al die jaren nog steeds niet achter zich heeft kunnen laten. Ze neemt het mij nog steeds kwalijk dat ik tien jaar geleden één keer zoende met een ander. Ergens begrijp ik het, het is immers haar zoon. Die wil je niet verdrietig zien. Toch vind ik dat ook zij het na tien jaar best mag laten gaan… Voor Marijn en mij is het helemaal geen issue meer.”

Kil

Jarenlang doet de moeder van Marijn kil tegen Anna. “Inmiddels ben ik het gewend. Voor die zoen in de kroeg was het ook al een weinig hartelijke vrouw. We zien haar tijdens verjaardagen en kerst, verder spreek ik haar niet. We zijn beleefd en kunnen een gesprek met elkaar voeren. Maar haar respect of liefde? Dat zal ik nooit meer krijgen. Dat hoeft ook niet, ik heb genoeg lieve vrienden en familie.”

Twijfel of hij de vader is

Dat de moeder van Marijn het slippertje van Anna nooit heeft kunnen vergeten, blijkt wel als ze een paar dagen na de bevalling aan Marijn vraagt of hij zeker weet dat hij de vader van Julie is. “Natuurlijk weet hij dat zeker. Ik heb Marijn nooit meer bedrogen en we houden zielsveel van elkaar. Er is maar één man op de wereld waar ik een kindje mee zou willen en dat is Marijn. Hij heeft zich nooit afgevraagd of het zijn kind wel is. We vertrouwen elkaar blind. Maar bij zijn moeder is dat anders…”

Vaderschapstest

Via Marijn krijgt Anna te horen dat haar schoonmoeder graag wil dat ze een vaderschapstest laten uitvoeren. “Zij zegt: ‘once a cheater, always a cheater’. Ze wil pas op Julie oppassen als ze honderd procent zeker weet dat haar zoon de vader is. Het is echt compleet belachelijk en dat heeft Marijn al meerdere keren tegen haar gezegd. Maar ze blijft bij haar punt: ze vertrouwt mij niet en wil bewijs zien.”

Waar stopt het?

In eerste instantie weigert Anna alle medewerking. “Maar ik zag dat Marijn begon te twijfelen. Niet aan het feit of hij de vader van Julie is, maar over het doen van de vaderschapstest. Hij wil van het gezeur af zijn en ziet deze test als de perfecte manier om zijn moeder te laten zien dat ik hem niet heb bedrogen. Dat snap ik, maar waar stopt dit? Als we de test doen en het resultaat is goed (ik weet namelijk zeker dat Marijn de vader is), wat bedenkt ze dan nog meer om mij te vernederen ?”

Wat moet Anna doen?

Anna twijfelt wat ze moet doen. “Het is belachelijk om de test te doen. Maar als ik op die manier echt van mijn schoonmoeder haar gezeur af ben, dan overweeg ik het toch. Ik ben heel benieuwd wat andere vrouwen in mijn situatie zouden doen.”

Afbeelding: Unsplash+

Luna: “Door de opmerking van de huisarts schaamde mijn zoon zich kapot. En ik ook!”

Luna is een echte jongensmoeder: ze is niet zo snel in paniek en geeft haar drie zonen de ruimte in het leven. Wel staat ze als coach aan de zijlijn en houdt haar kuikens in de gaten. “Vorige week zat ik met de jongste bij de huisarts en ik voelde me beledigd en heel naar tegelijk door wat zij zei… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

9 reacties

Joris -

En, wat was de uitslag vande rest en hoe reageerde schoonmoeders erop?

Caroline Eichhorn-Spijker -

Doe die test. Dan heeft die oude treiteraar haar bewijs. En laat haar nooit op je kind passen. Zorg, dat ze het meisje zo weinig mogelijk ziet. Eens een oma altijd een oma. Oma is een eretitel. Zij verdient de titel oma niet. Er zijn genoeg mensen, die door omstandigheden geen kleinkinderen hebben of deze niet zien. Ga op zoek naar zo’n oma. Je dochter zal van zo iemand meer liefde krijgen dan van dit kreng.

Oud vel -

Wanneer een (schoon)moeder zich zo met jullie privéleven bemoeit……,
Dat hoort niet.
Niet meegaan met deze achterlijke eis om een vaderschapstest te doen.
Waar bemoeit ze zich mee!

Joris -

Als blijkt dat haar man de vader is, zegt dat natuurlijk niets over of ze behalve de opgebiechte zoen daarna nooit meer zoiets of iets anders heeft gedaan. Een vaderschapstest toont alleen het vaderschap aan, niet meer dan dat.

Vivian -

Nou, gewoon die test laten doen. Maar de keerzijde: Laat die schoonmoeder gewoon NIET oppassen! Dat verdient zij gewoon niet als zij al zo harteloos is!

Fiene -

Beste Anna als je schoonmoeder na 4 jaar nog steeds niet erin kan vinden dat het kind van haar zoon is denk ik dat het beter is om het contact te verbreken. Als je vriend nog steeds twijfelt is een stevig gesprek wel gepast. Een zoen is een zoen. Jouw schoonmoeder zal heus wel weten dat je van zoenen niet zwanger zal worden. Ik was er ziezo niet op in gegaan. Het is echt te belachelijk voor woorden dit. Eens een zeikerd altijd een zeikerd..

Sanderien van Mul -

Laten testen, bewijs van vaderschap inlijsten en schoonmoeder met lijst om d’r oren slaan. Letterlijk.

Joris -

Eat, sleep, verzin and repeat.

Anna -

Is het nou nog steeds niet opgelost ?
Wederom oud verhaal.

Reageer ook