fb
Damespraatjes Damespraatjes

De drie spannendste series op Netflix van dit moment

Kippenvel over je armen. De rillingen door je lijf. Niet meer durven kijken omdat je zo bang bent voor wat er gaat komen. Op zoek naar een thrill waarbij je de adrenaline lekker door je lijf voelt stromen. Heerlijk! Zelf zoek ik steeds vaker wat spanning op, door in mijn dagelijkse leven uitdagingen aan te gaan waarmee ik compleet uit mijn comfortzone wordt gehaald, maar ook door een avondje spannende series te kijken. Maar dan wel het liefst met iemand naast me op de bank haha! Houd jij ook wel van een beetje spanning? Op dit moment zijn dit volgens ons de spannendste series op Netflix.

The Sinner (ImdB 8)

Cora is een jonge moeder die op het eerste gezicht een gelukkig leven leidt. Tot ze op een dag, out of the blue, een vreemde dood doodsteekt ten overstaan van geschokte mensen op het strand. De rechercheurs die op de zaak worden gezet tasten direct in het duister over waarom Cora zo’n gruwelijke misdaad zou plegen. Er lijkt geen motief aan de daad van Cora ten grondslag te liggen. Jessica Biel speelt de prachtige rol van Cora in deze Netflix serie.

Hieronder alvast een voorproefje!

Stranger Things 1 en 2 (ImdB een 9 en 7,9)

Zelf zit ik nog midden in seizoen 1 van Stranger Things. Deze kijk ik samen met mijn lief, lekker gezellig op de bank. Omdat we ’s avonds allebei best vaak andere afspraken hebben lukt het niet om snel door te kijken, super jammer. Zeker omdat seizoen 2 al klaar staat op Netflix. Hieronder de trailer van seizoen 2. Heb je seizoen 1 nog niet gezien? Bekijk de trailer dan niet, want dat is een lichtelijke spoiler!

Begin jarig ’80 verdwijnt de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins. Door de verdwijning begint Joyce, de alleenstaande moeder van Will (gespeeld door Winona Ryder) door te slaan. De politie, onder leiding van Jim Hopper, begint een onderzoek, evenals Wills jeugdvrienden Mike, Lucas en Dustin. Op een dag vinden de drie jongeren een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Samen ontdekken ze dat er mysterieuze krachten in het spel zijn en dat een sinistere overheidsorganisatie probeert om de waarheid te verdoezelen.

https://youtu.be/vgS2L7WPIO4

Mindhunter (ImdB 8,8)

Eind jaren 70 zorgen twee FBI-agenten voor een doorbraak in de criminologie. Ze verdiepen zich in de psychologie achter moorden door moordenaars te interviewen. Ze proberen het brein van ’s werelds zwaarste criminelen te doorgronden en zo het schokkende antwoord op de ‘waarom’-vraag te ontdekken.

De Netflix serie Mindhunter is gebaseerd op het boek Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Uni. De auteurs van dit boek hebben in werkelijkheid grote moordenaars als Charles Manson en Ted Bundy onderzocht.

Zelf ben ik nog niet aan deze serie begonnen, maar hij wordt me wel van allerlei kanten aangeraden. Niet gek natuurlijk, want hij heeft ook een super hoge score op ImdB.

https://youtu.be/mW85l39rIlg

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook