fb
Damespraatjes Damespraatjes

De drie belangrijke voordelen van een hoekbank

Een hoekbank is niet meer weg te denken uit de gemiddelde Nederlandse woonkamer. Ook ik ben er met het inrichten van mijn huidige huis voor gevallen. Het zit gewoon veel comfortabeler, vooral als je lekker tegen elkaar aan wilt liggen tijdens het kijken van een film. Eerlijk is eerlijk: het is wel een behoorlijke stap als je van een ‘gewoon’ bankstel afkomt. Daarom mijn lijstje voordelen van een hoekbank!

Allebei languit

Ik weet nog dat ik en mijn vriend comfortabel op onze gewone bank film wilde kijken in ons oude huis. Uiteindelijk kwam het er op neer dat hij de hele bank in beslag nam en ik me daar maar omheen moest vouwen. Fijn voor hem, maar een stijve nek of een slapende arm voor mij door de onmogelijk positie waar ik in moest liggen. Toen we gingen verhuizen was er dus ook geen discussie mogelijk: er moest een hoekbank komen. Hij begreep niet zo goed waarom, maar goed, hij ging braaf mee een hoekbank uitzoeken. Nu kunnen we gelukkig allebei languit op de bank film kijken zonder last te krijgen van een stijve nek of andere uitvallende ledematen. Groot voordeel!

Ruime keuze in materiaal en vorm

De zoektocht naar een hoekbank was voor ons erg verrassend. Wat een keuze! Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een modulaire stoffen hoekbank met losse kussens. Dat vind ik zelf wel zo prettig: de kussens zijn makkelijk op te schudden als het een beetje inzakt en je kan makkelijk de bank stofzuigen als er kruimels tussenvallen. Daarnaast zijn mijn kussens aan beide kanten bruikbaar en hebben ze net een ander patroontje aan de andere kant. Wel zo leuk voor de afwisseling! Maar we hebben ook gekeken naar leren hoekbanken, er wat in ieder geval net zoveel keuze als bij de gewone banken qua bekleding en look. Kijk eens tussen de Hoekbanken van De Bommel!

Rustpunt in je woonkamer

Twee losse banken vind ik soms een beetje in de ruimte zweven met veel lege plekken eromheen. Die moet je vervolgens weer opvullen met bijzettafels of andere spullen. Het resultaat is in mijn ogen vaak wat rommelig. Dat terwijl je juist een woonkamer wilt die zen is, vooral als je kinderen hebt die overal speelgoed laten slingeren. Met een hoekbank heb je één groot geheel dat echt het hart vormt van je woonkamer. In alle designmagazines en woonprogramma’s vind ik de mooiste woonkamers altijd die met een hoekbank. Het heeft gewoon een rustige uitstraling en dat wil ik graag hebben als ik na een dag werken op de bank wil ploffen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook