fb
Damespraatjes Damespraatjes

De burcht in Praag

Wist je dat het grootste paleizencomplex van de wereld in Praag ligt? Dit is namelijk de Burcht. Met een grootte van maar liefst bijna 8 hectare ( 8 voetbalvelden!) wordt deze burcht vaak gezien als dé hotspot van Praag. Alleen de voorzijde van de burcht is al een halve kilometer lang!

De originele burcht is gesticht in de 9e eeuw in de wijk Hradcany op de ‘Heuvel der Goden’. De burcht begon als een houten fort maar later werd het een belangrijke plek voor het Heilige Roomse Rijk. Door deze veranderingen zijn er in de loop van de jaren verschillende stijlen ontstaan in de burcht namelijk romaans, gotiek en classicisme.

In de burcht vind je verschillende koninklijke residenties, mooie binnenplaatsen en tuinen. De burcht is voor veel staatshoofden hun thuis geweest. Tegenwoordig komt de regering van Tsjechië hier bijeen en tevens is het kantoor van de president van Tsjechië hier gevestigd.

Een aantal plekken kun je echt niet missen tijdens je bezoek aan de burcht. Bijvoorbeeld de indrukwekkende Sint-Vitus kathedraal, dit is de grootste kathedraal van Praag! Het is het religieuze hart van de Tsjechische Republiek. In de kapel van de kathedraal zijn de muren versierd met Boheemse edelstenen zoals saffieren en robijnen. In de kathedraal zelf liggen de kroonjuwelen en de kroon van Wenclesas.

Het stikt in de burcht van de smalle straatjes, maar er is er toch echt een die toch wel heel bijzonder is, namelijk het ‘gouden straatje’. Dit straatje bestaat uit een hele rij van 17 eeuw huisjes dat een pittoresks beeld geeft. Vroeger woonden de kasteelwachten in de kleine huisjes, waaronder ook een aantal goudsmeden. Vandaar de naam; ‘het gouden straatje’.

Wil je een keer een bezoek brengen aan deze indrukwekkende Praagse burcht? Praag is een fantastische stad voor je stedentrip en Oh-Prague biedt voor jou hét ideale appartement!

Reageer ook