fb
Damespraatjes Damespraatjes

De Bijenkorf schenkt Nederland grootste lichtspektakel

De zesde editie van Turn on the Lights vindt plaats op donderdag 21 november en is nog groter dan de voorgaande jaren. De start van het feestseizoen met een spectaculaire straattheateract trok vorig jaar ruim 10.000 bezoekers naar de Dam. Bij de zesde editie verandert de Dam in een sprookjeswereld waarin magische figuren zweven boven de toeschouwers. Het Rokin en het Damrak worden afgesloten en trams omgeleid om alle bezoekers een mooi uitzicht te bieden op de theateract.

noname
400.000 energiezuinige LED-lampjes
De bijzondere onthulling van de feestverlichting vindt dit jaar ook in Den Haag plaats. De Bijenkorf is initiatiefnemer van dit traditionele eindejaarsgeschenk dat de feestperiode inluidt. Directeur Marketing Robert Bohemen: “De Bijenkorf Amsterdam krijgt dit jaar een nieuwe spectaculaire gevelverlichting en ook het pand van de Bijenkorf in Den Haag is – dit jaar voor het eerst – verlicht. In totaal bestaat de feestverlichting uit maar liefst 400.000 energiezuinige LED-lampen.”

Spectaculair straattheater
De officiële onthulling van de feestverlichting wordt in beide steden voorafgegaan door indrukwekkend straattheater. Het schouwspel is voor iedereen vrij toegankelijk te bezichtigen. Ter plekke op de Dam van Amsterdam, voor de Haagse deBijenkorf en thuis via livestream op www.deBijenkorf.nl of op tv. Hiermee is de viering van de start van de feestmaand voor iedereen in het hele land te volgen. In Amsterdam verzorgt theater Plasticiens Volants uit Frankrijk het optreden, in Den Haag theater Dundu uit Duitsland. Direct na de acts ontsteekt de Bijenkorf de verlichting op de façade, bestaande uit 400.000 energiezuinige LED-lampen, die speciaal voor het feestseizoen op de gevel van de twee panden zijn aangebracht. De avond wordt afgesloten met late night shopping onder genot van livemuziek tot 22.00 uur. De feestverlichting hangt op de gevels van de Bijenkorf vanaf donderdag 21 november tot begin januari 2014.

Turn on the lights vorig jaar

Zesde editie Turn on the Lights 
Donderdag 21 november van 19:00 tot 19.30 uur op de Dam in Amsterdam en de Wagenstraat in Den Haag.

www.deBijenkorf.nl

Reageer ook