fb
Damespraatjes Damespraatjes

De beste thuiswerk-, flexwerk- en boekhoudtips voor zzp’ers!

De vrijheid die je als zelfstandig ondernemer hebt, is natuurlijk geweldig. De ene ondernemer vindt het heerlijk om thuis te werken, terwijl de ander liever elders werkt. Het grote voordeel van zelfstandig zijn, is dat je je eigen werkplek kunt kiezen.

Voor- en nadelen van thuiswerken

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Je hebt al je spullen bij de hand, zoals documentatie, elektronica, een comfortabel bureau en je eigen koffie of thee. Bovendien kun je als je even pauze neemt genieten van een uitgebreide of gezonde lunch. In plaats van de standaard droge boterhammen met kaas of hagelslag die na verloop van tijd gaan vervelen. Het nadeel van thuiswerken is echter dat je weinig sociale interactie hebt en minder gemakkelijk met collega’s kunt communiceren (hoewel een beetje afzondering soms ook fijn kan zijn). Aan de andere kant heb je wel de vrijheid om even snel een boodschap te doen of tussendoor te sporten. Jij plant zelf wanneer je de dagelijkse activiteiten of verplichtingen uitvoert die je anders ’s avonds na je werk zou moeten doen.

Deze extra vrijheid kan echter ook je werk in gevaar brengen, dus het is belangrijk om goed te plannen en wellicht wel even af te stemmen met je opdrachtgever of klant. Want dit moet niet ten kosten gaan van de werkzaamheden die je uitvoert of de uren die je kunt doorbelasten.

Flexwerken

Naast thuiswerken kun je natuurlijk ook op een andere plek werken als zelfstandig ondernemer. Tegenwoordig zijn er talloze opties beschikbaar. Veel ondernemers geven de voorkeur aan flexwerkplekken, die enorm populair zijn. Er zijn verschillende soorten flexwerkplekken beschikbaar, zoals gratis opties in lokale cafés of openbare bibliotheken. Het nadeel van deze plekken is dat ze of heel saai zijn of druk en rumoerig, wat natuurlijk niet altijd even ideaal is.

Gelukkig zijn er ook georganiseerde flexwerkplekken waar je in alle rust kunt werken. Vaak zijn deze beschikbaar voor een paar euro per dag of in de vorm van een maandabonnement of strippenkaart. Een voorbeeld van een fijne flexwerkplek is Ivy Offices, gelegen aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Hier vind je schone, flexibele werkplekken met alle benodigdheden binnen handbereik. Zo wordt er door de eigenaresse bijvoorbeeld heerlijke koffie gemaakt en zijn er andere drankjes inbegrepen in de prijs. Ook een extra beeldscherm en een geluidsdichte belcel om ongestoord te bellen met jouw opdrachtgever zijn er beschikbaar. Bovendien vind je hier veel gelijkgestemde ondernemers, wat zorgt voor een gezellige en inspirerende werkomgeving. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!

Online boekhouding

Een nadeel van werken op een flexwerkplek is natuurlijk dat je niet al je eigen spullen kunt meenemen, zoals een groot deel van je documentatie en boekhouding. Dit kan een struikelblok zijn voor sommigen, maar gelukkig biedt de online boekprogramma van Myfinance hier een complete oplossing voor. Met deze handige boekhoudtool heb je altijd je gehele boekhouding inclusief facturatiesysteem bij de hand. Zo hoef je geen map vol documenten mee te zeulen die je ook weer kunt laten liggen… én kun je met een gerust hart werken op een flexwerkplek naar keuze.

Neem eens een kijkje op de site van Myfinance. Ze bieden niet alleen een online boekhoudtool, maar publiceren ook vaak relevante artikelen over onderwerpen zoals zakelijke kosten voor zzp’ers. Ontdek hoe deze tool jou kan helpen terwijl je comfortabel aan het werk bent op jouw favoriete flexwerkplek!

AfbeeldingUnsplash

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook