fb
Damespraatjes Damespraatjes

De beste huidverzorging na de vakantie

zon op gezicht

Vandaag is weer mijn eerste werkdag na onze heerlijke vakantie. Samen met mijn man, kids, ouders en jongste zusje bezocht ik het zonovergoten Curacao. Mijn vader is op dit eiland geboren en getogen en het voelt voor mij dan ook altijd als thuiskomen. Ook onze kinderen vinden het er fijn en liggen het liefst de hele dag in het zwembad. Zelf ben ik ook dol op zwemmen en ik heb dan ook uren in het water liggen weken. Zo fijn! Met een pittige jetlag zijn we vandaag weer met goede moed aan de slag gegaan. Maar niet voordat ik gisteren eerst orde op zaken heb gesteld. Wassen, alles voor school voorbereiden en natuurlijk mijn haar en huid weer een beetje onder controle krijgen. Maar hoe verzorg je je huid na weken vol zon, zout en chloor? Dit is de beste huidverzorging na de vakantie!

Huidverzorging na de vakantie

Tijdens de vakantie zijn mijn huid en haar vol blootgesteld aan de zon, chloor, zonnebrand, zout, wind en zweet. Allemaal heerlijk op vakantie, maar bij thuiskomst is het wél heel fijn om alles weer een beetje glad te strijken. Voor mij betekent dat een uitgebreid beauty-ritueel op zondagavond, waarbij ik mijn hele lichaam uitgebreid verzorg. Enerzijds heerlijk om weer helemaal klaar te zijn voor het nieuwe school- en werkjaar, anderzijds een fijn selfcare momentje voordat alles weer losbarst.  Mijn stappenplan? Lees mee!

Stap 1: Reinigen

Ik werk altijd met een dubbel reinigingssysteem. Eerst verwijder ik al mijn make-up en zonnebrand met een cleanser op oliebasis. Daarna was ik mijn gezicht met een cleanser op waterbasis. Op deze manier weet ik dat alle viezigheid van mijn huid verdwenen is en dat alle verzorgingsproducten goed kunnen worden opgenomen.

Stap 2: Dode huidcellen verwijderen

Verwijder dode huidcellen doormiddel van een (milde) peeling. Sommige mensen doen het graag met een scrub, maar persoonlijk ben ik hier geen groot fan van. Toch met een scrub aan de slag? Kies voor een zachte scrub, speciaal voor het gezicht. Maak liever geen gebruik van zelfgemaakte scrubs van zout of suiker. Deze zijn erg agressief en kunnen de huid zelfs beschadigen.

Stap 3: Verzorgen

Smeer dan je favo serums en verzorgingsproducten op de huid. Ik kies graag voor kwaliteitsproducten die geschikt zijn voor de gevoelige huid, zoals die van La Roche-Posay. Sluit je avond verzorgingsritueel af met een leave-on gezichtsmasker.

Stap 4: Beschermen

Reinig de volgende ochtend de huid met een milde cleanser. Vergeet niet om ook in Nederland gebruik te maken van een dagcrème met SPF. Ook nu je huid gewend is geraakt aan de zon (en je niet meer zo snel verbrand) is de zon schadelijk. Voorkom rimpels en huidkanker door ook in Nederland goed te smeren!

Tijdens zo’n uitgebreid beauty avondje was ik mijn haar met zilvershampoo (dag gele haren!), scheer ik mijn benen en smeer ik me van top tot teen in met een voedende body lotion. Volledig verzorgd en heerlijk ontspannen duik ik mijn bedje in. Klaar voor het nieuwe schooljaar! Enne, vergeet ook niet lekker veel water te drinken. Zo voed je de huid van binnenuit!

Praat mee

Hoe krijg jij je huid en haar weer in shape na jouw vakantie? Heb jij extra aandacht voor huidverzorging na de vakantie? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Fleur Kaan via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook