fb
Damespraatjes Damespraatjes

De Bekentenis, de nieuwe legal thriller van John Grisham

debekentenis-h.jpg
Na Grishams allereerste young adultboek De belofte (28 september 2010) verschijnt binnenkort ook weer een gloednieuwe en bloedspannende legal thriller van ’s werelds grootste thrillerauteur bij A.W. Bruna Uitgevers. De bekentenis verschijnt wereldwijd op 26 oktober 2010.

In 1998 ontvoert, verkracht en wurgt Travis Boyette de zeventienjarige Nicole Yarber, een highschool cheerleader uit het plaatsje Slone in Texas. Hij verstopt het lichaam zodat het nooit gevonden zal worden en kijkt vervolgens toe hoe de politie een onschuldige jongen, Donté Drumm, arresteert. De openbaar aanklager is zeker van zijn zaak, maar het bewijs is zwak. Wanneer Donté tegen alle verwachtingen in toch wordt veroordeeld, haalt Travis opgelucht adem. Een onschuldige man verdwijnt achter de tralies, in afwachting van zijn executie, de dader gaat vrijuit.
 
Maar dat was negen jaar geleden…
 
Travis is net vrij uit de gevangenis, waar hij een straf uitzat voor een zedenmisdrijf, als hij hoort dat Donté over vier dagen geëxecuteerd zal worden. Kort geleden is bij Travis een hersentumor geconstateerd die binnen niet al te lange tijd een einde aan zijn leven zal maken. Omdat hij niets te verliezen heeft, besluit hij voor het eerst in zijn leven te doen wat goed is en de moord op Nicole te bekennen. Maar hoe kan iemand die schuldig is de politie, aanklagers, rechters en politici ervan overtuigen dat ze op het punt staan een onschuldig persoon te executeren?
 
Voor de flamboyante advocaat Robbie Flak, die al negen jaar lang probeert Donté Drumms onschuld te bewijzen, begint een race tegen de klok.

De Amerikaanse auteur John Grisham (1955) is groot geworden met boeken over het gevecht van een eenzame advocaat tegen een oppermachtige tegenstander. Na zijn grote doorbraak met het boek Advocaat van de duivel (1991) verkoos Grisham het schrijversvak boven de advocatuur. Hij groeide uit tot de succesvolste thrillerschrijver ter wereld.

Bestellen? Ga naar Bol.com !

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook