fb
Damespraatjes Damespraatjes

De 5 leukste Amerikaanse verkiezingsfilms om vanavond op Netflix te kijken

Vandaag worden in de Verenigde Staten de Presidentsverkiezingen gehouden. Als we morgenochtend wakker worden weten we misschien al wie de komende vier jaar één van de machtigste personen op aarde zal zijn. Om ons voor te bereiden op wat er gaat komen is het leuk om vanavond je eigen VS verkiezingsavond te organiseren. Lekker met een bak popcorn en een filmpje op Netflix. Hier de 5 Netflix films die je vanavond kunt kijken.

1. Funny or Die Presents: Donald Trump’s The Art of the Deal: The Movie (2016)

Geniet van een satirische blik op het leven van de invloedrijke makelaar en president-kandidaat Donald Trump en zijn tips voor zakelijk en persoonlijk succes in deze parodie op zijn bestseller. Met in de hoofdrol Johnny Depp als Trump.

Deze film duurt 50 minuten.

2. Election

De verkiezing van de voorzitter van de studentenraad lijkt voor Tracy Flick een uitgemaakte zaak, tot een leraar een populaire American footballspeler in de strijd brengt. Met Reese Witherspoon en Matthew Broderick

3. All the President’s man

Dit veelgeprezen drama vertelt hoe het werk van de journalisten Bob Woodward en Carl Bernstein bijdraagt aan de val van president Richard Nixon. Hoofdrollen voor Robert Redford en Dustin Hoffman.

4. The American President

Nadat de president weduwnaar is geworden, krijgt hij een relatie met een knappe lobbyiste in Washington. Maar kunnen ze de politiek en hun privéleven gescheiden houden? Met oa Michael Douglas en Michael J. Fox.

5. House of cards

Dit is een serie over de Amerikaanse politiek. In seizoen 1 wordt Frank door de nieuwe president ondanks een eerdere belofte gepasseerd als minister van Buitenlandse Zaken. Aangemoedigd door Claire besluit hij nu zijn eigen plan te trekken als whip van de regeringsfractie in het Huis van Afgevaardigden.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook