fb
Damespraatjes Damespraatjes

De 5 grootste fouten die je kunt maken bij een huwelijksaanzoek

Trouw niet voor je veertig bent. Mijn broer knoopte dat in zijn oren en zei ‘ja’ tegen mijn schoonzus op de dag dat ‘ie veertig werd. Ontroerd kan ik raken als zie hoe mijn vriendinnen en andere vrouwen ten huwelijk worden gevraagd. Verbaasd was ik toen ik hoorde dat er vrouwen zijn die de ring die hij voor het aanzoek kocht, afschuwelijk vonden en niet willen dragen. Niet waar, dat gebeurt niet. Nou en of!

Ik las ergens dat maar liefst één op de tien dames de ring waarmee hun aanstaande hen vraagt van levensbelang vinden. Desnoods betalen ze mee, als ze maar een fonkelende ring aan hun vinger kunnen schuiven. Het blijkt dat de verlovingsring een graadmeter is voor de liefde die de man (of vrouw) voor de aanstaande voelt. Dus wie met een goedkope prullaria ring op de proppen komt, heeft grote kans dat de teleurstelling groot is.

Naast een foute ring is er nog een aantal zaken die je beter kunt laten als je de liefde van je leven ten huwelijk wilt vragen.

  1. Je hartendief vragen zónder ring. Wat een bummer is dat. De ring staat symbool voor de eeuwigheid. Er is geen begin, er is geen eind. Met een ring wordt de eeuwigdurende verbondenheid van twee geliefden gesymboliseerd.
  1. In een te vroeg stadium ten huwelijk vragen. Je hebt elkaar leren kennen via een datingsite, in de kroeg, op een feestje of waar dan ook. Het klikte. Jullie eerste date was hemels. De afspraken daarna ook. Je bent dolenthousiast en denkt: ‘ik ga haar gewoon ten huwelijk vragen. Het zit goed. Het voelt goed. Waarop wachten?’ Nou, tot de eerste heftige verliefdheid wegebt. Als je haar te snel vraagt, loop je het risico dat ze aarzelt of zelfs nee zegt.
  1. Het verkeerde moment kiezen. Ga haar niet vragen als ze zich ’s ochtends heeft verslapen en als een malle moet hollen en vliegen om op tijd op haar werk te verschijnen. Beter is een moment te kiezen waarop ze het niet verwacht. Verras haar. Het hoeft niet eens groots en meeslepend te zijn, als het maar een moment is dat jullie allebei nooit meer vergeten.
  1. Het al met veel mensen delen. Vertel je vrienden niet dat je snode plannen aan het smeden bent om je meisje ten huwelijk te vragen. Als je teveel mensen vertelt wat je plannen zijn, is de kans groot dat het uitlekt. En dat zou eeuwig jammer zijn.
  1. Hoewel het super romantisch lijkt je vriendin ten over staan van duizenden mensen te vragen, stelt niet iedereen dit op prijs. Waarschijnlijk vindt ze het fijner om het speciale moment niet te delen met anderen. Alleen jullie twee en de liefde. Daar heb je geen voetbalsupporters of De Toppers-publiek voor nodig.

Je snapt: wij zijn heel benieuwd hoe jij ten huwelijk bent gevraagd. Deel je verhaal in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk! En oh ja: er wordt vooral geschreven over ‘de man vraagt de vrouw’. Vanzelf kan daar ook staan: man vraagt man of vrouw vraagt vrouw. Dat daar geen misverstanden over ontstaan!

1 reactie

L -

Hij vraagt je ten huwelijk (zonder ring!)
En nadat je Volmondig JA hebt gezegd, antwoordt hij terug met : ‘Het is geen must hé’.
Dagen, weken, maanden nadien wordt er met geen woord meer over gerept tegen elkaar en tegen niemand ! Ook tegen kinderen en pluskinderen niet.
Het zal dus een “bevlieging” geweest zijn zeker ?
Verschrikkelijk gewoon

Reageer ook