fb
Damespraatjes Damespraatjes

Daten met Darla #4: René liet er geen gras over groeien…

Daten met mannen die je niet kent is spannend. Heel spannend. Sinds ik op datingsites stond ingeschreven, had ik nog nooit zoveel leuke kerels bij elkaar gezien. De één prees zichzelf harder aan dan de ander. Je moest wel, anders viel je nooit op in de singlewereld, waar ook gold dat brutalen de halve wereld hebben.

Het kusje waarmee Klaas zijn berichtje had afgesloten, zat me een beetje dwars. Ik vond het ongepast maar terwijl ik dat dacht vond ik me zelf onwijs tuttig en bekrompen. Waar hadden we het nou over? Een kruisje. Kusje. Gewoon lief. Ja maar, dacht ik steeds, ik heb hem nog nooit gezien. Dan is dat toch raar? Ik staarde naar de foto van het lachende gezicht van René. Hij had me in zijn privéberichtje een ‘prachtig mooi meisje’ genoemd. Dat klonk lief. “Hallo René, dank je wel voor je berichtje. Het lijkt me leuk je beter te leren kennen.” De laatste zin wiste ik. Dat klonk alsof ik bejaard was. Verdorie, wat was dit lastig. Wat moest ik die mannen nou toch antwoorden? “Hoi Darla, ik zie dat je online bent. Heb je mijn bericht ontvangen?” René liet er geen gras overgroeien. Ik beet op mijn lip. “Ja, en het lijkt me leuk om eens te bellen.” Eens? “Kan ik je nu spreken?” Ik werd zenuwachtig. Misschien moest ik dat gewoon maar doen. Ik moest tenslotte ergens beginnen.

Onbekend nummer
Mijn hart klopte in mijn keel toen mijn mobiel ging. Ondanks dat ik wist dat hij zou bellen, schrok ik op. Een onbekend nummer verscheen in mijn scherm. Dat was hem. Dat was René. Ik nam op. Ik wilde mijn naam zeggen, maar er kwam geen geluid uit mijn mond. “Hallo? Hallo? Darla? Ben je daar?” Ik drukte op het rode hoorntje. Ik kon dit niet. Ik werd er bloednerveus van. Ik zag dat René bezig was met een bericht typen. Snel zette ik mijn computer uit.

Nerveus van datingsites
“Morgen Dar, alles goed me je?” Stralend begroette Eric mij. Ik werkte een aantal jaar in zijn praktijk als mondhygiëniste en we konden het goed vinden. Tijdens de koffie en lunch besprak ik regelmatig privézaken met hem. Hij had me goed opgevangen en geholpen toen Bas verliefd werd op een ander en me verliet. Vrolijk sloeg ik Eric op zijn schouder. “Alles gaat goed, maar man, wat word ik nerveus van die datingsites.” Vragend keek hij me aan. “O, had ik je niet verteld dat ik sta ingeschreven? Dat ik op zoek ben naar een man? Hopeloos?” zei ik theatraal. Eric schoot in de lach. “Darla, dat heb jij toch niet nodig. Je bent een prachtige, intelligente vrouw, de mannen moeten aan jou voeten liggen.” Ik wees op mijn witte all stars. “Zie jij ze?” Ons gesprek werd onderbroken door de bel. De eerste patiënten stonden voor de deur. “Aan het werk, we hebben het er straks verder over.” Eric kneep me bemoedigend in mijn bovenarm. Wat was ik toch blij met hem en mijn werk. Dat had me al die tijd op de been gehouden. Nooit ging ik met tegenzin naar de praktijk.

Klein gaatje
Mijn eerste patiënte was Jessica, een gezellige jonge vrouw met een slecht gebit. Twee keer per jaar lag ze in mijn stoel. “Hoe gaat het met je tanden en kiezen, Jessica?” Ze keek benauwd en prikte in haar wang. “Deze achterste kies doet zo’n pijn Darla, ik vrees het ergste.” Ze kroop op de stoel die ik naar achter liet zakken zodat ik beter kon kijken. Ik knipte de felle lamp aan en deed mijn mondkapje voor. In haar kies zag ik een beginnend gaatje. “Ik maak je gebit schoon en loop straks even langs Joyce voor een afspraak met Eric. Maak je geen zorgen.” Opgelucht haalde Jessica adem.

Tussen twee patiënten in checkte ik mijn mobiel. “Darla, meisje, wat is er met je? Waar ben je? Ik wil zo graag je stem horen. Bel me alsjeblieft terug.” Ik zuchtte. Ik wilde een antwoord terugschrijven, maar deed het niet.

Lees hier de voorgaande blogs van Darla.

Darla (36 jaar) woont en werkt in Utrecht. Ze is single en verlangt hevig naar een kind. Omdat ze niet goed weet waar ze Mister Right kan vinden, heeft ze zich ingeschreven op verschillende datingsites. Over haar dates en zoektocht naar een man, blogt ze wekelijks op Damespraatjes.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook