fb
Damespraatjes Damespraatjes

Daten met Darla #13: Moest ik hem vragen de vader van mijn kind te worden?

Ik voelde me in en in slecht. Ik gebruikte René om Floor te vergeten. Ik sloeg het glas in één keer achterover. Verbaasd keek hij me aan. Ik schraapte mijn keel. “Eeh… Kijk. Het zit namelijk zo dat, eh.” Hij hield zijn hoofd scheef en wachtte op wat ik ging zeggen.

Ja. Wat wilde ik nou eigenlijk zeggen? Ging ik nu de waarheid opbiechten en vertellen dat ik hem had gebeld om Floor een hak te zetten? Hoe onaardig was dat! “Nou?” Ik zette het lege glas op tafel en zette die van hem ernaast en pakte zijn gezicht vast. Ik keek in zijn ogen die verbaasd stonden. Voorzichtig boog ik dichterbij en kuste hem zachtjes. René sloot zijn ogen en zoende terug. Ik legde mijn hoofd op zijn borst en hij sloeg zijn arm om me heen. Zo wilde ik voor altijd blijven liggen. Ik moest alleen uitknobbelen of ik eerlijk was. Of ik René echt leuk vond of dat ik met hem afsprak bij gebrek aan beter. Ik tilde mijn gezicht op en keek naar hem. Zou hij de vader van mijn kinderen kunnen zijn? Ik wilde niet te lang wachten met zwanger worden, ik was al zesendertig en dus al een oude moeder. En dan moest René ook nog goed en snel zaad hebben. Misschien kon ik wel helemaal niet zwanger worden? Daaraan had ik nog niet eerder gedacht. Ineens kreeg ik het benauwd en haast.

René wreef lief over mijn rug en kuste mijn haar. Zou ik het vragen? Durfde ik dat? Zou dat niet heel stom en vreemd overkomen? En hoe begon ik erover? ‘Wil jij de vader van mijn kind zijn?’ Of: ‘heb je goed zaad?’ Ooooh! Wat moest ik nou? Hoe deden andere vrouwen dat? Ik was toch niet enige die heel graag een man met kinderwens en goed zaad wilde? Ik moest eerst nog maar eens een wijn inschenken. Dan ging het vast beter. Ik verontschuldigde me en liep naar de keuken om de fles te pakken. Toen ik binnenkwam hield ik hem op. René knikte en ik vulde trillend de glazen. Ik hoopte maar dat hij het niet zag.

“Wat is er met je aan de hand Darla? Je maakt zo’n nerveuze indruk!” Hoe had ik kunnen denken dat hij het niet in de gaten zou hebben. Vooraan in mijn mond lag het antwoord ‘niks’, maar dat slikte ik in. Ik nam een flinke slok van mijn wijn.

“Wat zeg je nou? He? Meen je dat echt?!” Het liefst verdween ik in het niets. Had ik René maar nooit gebeld en gevraagd om te komen. Ik had helemaal geen man nodig. Ik kon natuurlijk op zoek gaan naar een zaaddonor.

Plotseling stond René op…..

Lees hier de vorige blogs van Darla.

Darla (36 jaar) woont en werkt in Utrecht. Ze is single en verlangt hevig naar een kind. Omdat ze niet goed weet waar ze Mister Right kan vinden, heeft ze zich ingeschreven op verschillende datingsites. Over haar dates en zoektocht naar een man, blogt ze wekelijks op Damespraatjes.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook