fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dani’s zoon vertrok naar Thailand voor de liefde: “Ik heb mijn kleinkinderen nog nooit ontmoet”

Als moeder gun je je kinderen al het geluk in de wereld. Je hoopt dat ze zelfstandig worden, een fijne baan vinden, een fijne relatie krijgen en misschien zelfs wel voor kleinkinderen zorgen. Bij wie deze wensen allemaal uitkwamen, is de 61-jarige Dani. Alleen kan zij er helaas niet van meegenieten…

“Mijn zoon Jack was altijd een populaire jongen. Al op de basisschool liepen de meisjes achter hem aan en dit is altijd zo gebleven. Aan vriendinnetjes deed hij niet, scharrels wel. Ik was dan ook door het dolle heen toen hij mij tien jaar geleden vertelde dat hij een meisje had ontmoet waar hij écht verliefd op was geworden.”

Eerste vriendinnetje

Dani kan niet wachten om de vriendin van haar zoon te ontmoeten. “Als je 28-jarige zoon voor het eerst een échte vriendin heeft, dan wil je haar maar wat graag ontmoeten.” Helaas bleek al snel dat een ontmoeting er voorlopig niet inzat… “Jack’s vriendin woonde in Thailand, waar hij haar tijdens een backpackvakantie het jaar daarvoor had ontmoet. Ze hadden toen een leuke nacht beleefd en hebben het contact daarna altijd onderhouden. De echte verliefdheid ontwikkelde zich pas in de e-mails die ze na de vakantie naar elkaar stuurden.”

Na een jaar brieven schrijven besluit Jack zijn vriendin weer op te willen zoeken. “Hij pakte zijn koffer en vertrok naar Thailand. Toen ik hem na drie weken van het vliegveld kwam halen, was hij niet alleen. Hij had zijn Thaise liefde Suda bij zich.” Hoewel Dani niet helemaal had verwacht dat Jack zijn vriendin meteen mee naar Nederland zou nemen, vond ze het heerlijk om haar te ontmoeten. “Ze waren zo gelukkig samen. Ik kon me helemaal voorstellen dat Jack als een blok voor de lieve en bloedmooie Suda was gevallen.”

Verloofd en verhuizen

Thuis drinken Jack, Suda en Dani samen koffie en praten uitgebreid over de vakantie en hun liefdesverhaal. “Toen ik iedereen een tweede bakkie aan het inschenken was, had Jack nog een ‘nieuwtje’: hij had Suda ten huwelijk gevraagd en wilde zelf ook naar Thailand verhuizen.” Dani schrikt enorm en weet even niet of ze nou blij of verdrietig is. “Ik was net gewend aan het idee dat mijn zoon een vriendin heeft en nu krijg ik ineens te horen dat hij met haar in Thailand wil gaan wonen. Ik heb op dat moment niet zo enthousiast gereageerd als een moeder eigenlijk zou moeten doen wanneer ze hoort dat haar zoon verloofd is.”

In de twee weken dat Suda in Nederland is, trekt Dani veel met Jack en zijn verloofde op. “Ik kon direct zien dat ze voor elkaar gemaakt waren. Natuurlijk baalde ik dat Jack naar Thailand wilde, maar ik zag het geluk in zijn ogen als hij bij Suda was. Elke moeder gunt haar kind dit. Hem tegenhouden kon ik dan ook niet over mijn hart verkrijgen.” Na Suda’s vertrek blijft Jack achter om in Nederland alles te regelen.

Een paar maanden later is het zover: Jack vertrekt naar Thailand. “Ik ben hem één keer gaan opzoeken, om de familie van Suda te ontmoeten en de bruiloft bij te wonen. Deze reis heeft mij bijna € 2000 gekost en dat is voor mij gewoon een heleboel geld. Ik werk als kassamedewerker in de supermarkt en heb geen man. Ik moet alles alleen doen.”

Kleinkinderen nog nooit gezien

Vier maanden na het huwelijk krijgt Dani een leuk telefoontje: Suda is zwanger! “Dat is toch wel geweldig nieuws, ook al kan je het niet van dichtbij meemaken. In deze tijd kwam Skype ook een beetje op en kon ik de zwangere Suda en Jack gewoon zien en spreken.” Negen maanden later wordt Dani’s eerste kleinzoon geboren: Lamon. Twee jaar na de geboorte van Lamon krijgen Suda en Jack nog een zoontje: Boon-Mee.

“Lamon is nu 8 jaar en Boon-Mee wordt bijna 6 jaar. We spreken elkaar veel via Skype, maar helaas heb ik de jongens nog nooit in het echt ontmoet. Suda en Jack werken allebei in een hotel in Bangkok en verdienen voor Thaise begrippen redelijk. Toch is het veel te weinig om naar Nederland te komen. Wat wel heel leuk is, is dat de jongens mij ‘oma’ noemen en best een woordje Nederlands spreken. Ik heb elke maand geld opzij gezet en ik ga deze zomer voor het eerst naar ze toe. Dan blijf ik een maand in Thailand en wil dan zo veel mogelijk leuke dingen met Jack, Suda en de jongens doen. Je snapt: ik kan echt niet wachten!”

Wij nodigen iedereen uit om op respectvolle wijze op het verhaal van Dani te reageren. Meepraten kan in de reacties onder dit artikel of op onze Facebookpagina

1 reactie

José -

Dani, ik hoop dat je een supermaand in Thailand met je zoon, schoondochter en kleinzoons hebt. Geniet ervan.

Reageer ook