fb
Damespraatjes Damespraatjes

Daniëlle volgde de workshop “Schrijf en zing je eigen lijflied”

Een nieuw jaar is net gestart. Velen van ons hebben goede voornemens, sommigen zullen daar echt iets mee gaan doen. Als je werkelijk iets anders wilt verwelkomen in je leven kun je natuurlijk op elk moment van het jaar daarmee beginnen. Toch helpt het wel om daar op een bewust moment een stap in te zetten en die zo mogelijk nog wat extra kracht bij te zetten.

Hartekreet
“Ik wil me bevrijden, nu eens echt gaan doen waar ík blij van word”, deelde Daniëlle in de groep. We hadden net een meditatieoefening gedaan in de workshop ‘Schrijf en zing je eigen lijflied’.  Sommige songs raken je meer dan andere. Vaak heeft dat te maken met iets dat je zelf hebt meegemaakt. In deze workshop ga je op zo’n rakend lied een eigen tekst maken waarmee je jouw verhaal vertelt en weer anderen zult raken. Tijdens de eerste oefening kwam de vraag langs: welke levensles of hartekreet zit er in jou die zich wil laten horen?

Tijd voor mij!
Daniëlle was net gescheiden na een huwelijk van vele jaren. Haar kinderen waren volwassen en de deur uit. Eigenlijk had zij haar hele leven gezorgd voor anderen. Dat was haar met de paplepel ingegoten. Als oudste kind had zij meegeholpen met de zorg voor haar jongere broers en zus. En nog konden zij een appel op haar blijven doen in haar huidige leven. Als iemand iets nodig had, stond ze direct paraat. Maar ergens in haar lijf voelde ze de roep dat het nu haar tijd was om te doen wat ze werkelijk wilde. Niet meer voor een ander, maar voor zichzelf. Eén van die dingen was nu meer doen, waar zij blij van werd.

Veranderen van gewoonte gaat niet vanzelf
Zoals het vaker gaat, lukt het meestal niet om een ingesleten gewoonte in één keer te veranderen. Daar is ten eerste bewustzijn voor nodig. Dus je moet gaan zien wanneer je weer in je oude gewoonte schiet. Dan kan soms zo automatisch gebeuren dat je het zelf niet eens door hebt. Daniëlle ging tijdens de workshop heel doelgericht met haar lied aan de slag. Toen ik bij haar kwam had ze al een heel stuk tekst klaar. Wat mij opviel toen ik het las, was dat ze in het lied vooral schreef over iedereen voor wie ze altijd zorgde, maar nauwelijks over zichzelf. Haar wens en verlangen leken opnieuw op de laatste plaats te komen. Toen ik mijn observatie met haar deelde, drong het tot haar door hoe sterk haar neiging was altijd eerst de ander aandacht te geven.

Energiebron
Met een steuntje in de rug en versterkte motivatie, herschreef ze daarna in no time haar tekst. Die tekst gaf haar permissie om vol te gaan voor wat zij wilde. Het was nu haar tijd om in meerdere opzichten vrij te zijn. Ze straalde als een krachtige energiebron toen ze het lied ten gehore bracht aan de rest van de groep. En met dit lied als ondersteuning, zet zij verdere stappen in het leven dat zij nu meer leeft vanuit haar wens.

Heb jij ook zo’n voornemen dat je kracht wilt bijzetten en stem wilt geven in een lied? Kom dan op zondag 15 januari 2017 naar de Workshop Schrijf en zing je eigen lijflied in Den Haag. Je hoeft er niet al voor te kunnen zingen. Als je je opgeeft voor 8 januari krijg je korting van € 15,-. Meer informatie en aanmelden kan via: http://www.maykesmit.nl/schrijf-je-eigen-lijflied.htm

Mayke Smit is een ervaren trainer en coach die mensen begeleidt in het loskomen van patronen of van elkaar in of na hun relatie. Over de emotionele verwerking die komt kijken bij scheiding heeft zij de roman Los geschreven, waarvan zojuist de derde druk is verschenen. In Los lees je hoe Floor zichzelf na haar scheiding weer terugvindt in de training ‘Je leven na een echtscheiding’. Een herkenbaar en inspirerend verhaal over relaties.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook