fb
Damespraatjes Damespraatjes

Damespraatjes test: Kwekkeboom Ovensnacks en jij kunt ook gratis testen

Vrijdagmiddag tijdens de lunch op kantoor, na een avondje wijndrinken met vriendinnen of als beloning na het sporten. Wanneer eet jij het liefst een lekkere snack? Mijn favoriete snacktijd is wanneer ik met vrienden voetbal kijk op de bank. Na een paar mooie doelpunten en lekkere biertjes gaat een kroketje, bitterballetje of kaashapje er altijd goed in. Als snackliefhebber (en inmiddels ook wel kenner, al zeg ik het zelf…) ben ik dan ook ontzettend blij met onze nieuwste product-review: Kwekkeboom ovensnacks.

Kwekkeboom oven

Waarschijnlijk kennen jullie de kroketten van Kwekkeboom wel? Inmiddels zijn die kroketten een begrip. Deze week komt Kwekkeboom met iets nieuws, namelijk een geheel nieuwe lijn: Kwekkeboom Oven. Wij testten de Kwekkeboom Oven Croquetten, Kwekkeboom Oven Bitterballen en Kwekkeboom Oven Kaashapjes.

Kwekkeboom Oven 1

Bereiding

De bereiding van de snacks vindt plaats in de oven. Persoonlijk ben ik gek op het bereiden van ovengerechten en snacks. Het is lekker makkelijk doordat je er nauwelijks omkijken naar hebt en je meestal minder boter of vet hoeft te gebruiken dan wanneer je iets in een (frituurpan) maakt.

Vergeleken met het bereiden in de frituur heb je voor de bereiding van de Kwekkeboom Oven producten iets meer tijd nodig. De klassieke bitterbal gaat zo’n 5 minuten in de frituur, de Kwekkeboom Oven Bitterbal moet 12 minuten in de oven. Maar, daar tegenover: je hebt bij de ovensnacks minder tijd nodig op troep op te ruimen, vet te verschonen en vetresten te verwijderen. Hier pak je de extra tijd terug!

Kwekkeboom Oven 4

Textuur

KRO-KANT! Echt niet normaal gewoon. Vooral de kaashapjes hebben een heerlijke krokante bite. Ook de kroket en de bitterbal komen er op het gebied van crunchiness goed vanaf, en al helemaal als je je bedenkt dat ze uit de oven komen.

Behalve de crunchy buitenkant is natuurlijk ook de binnenkant belangrijk. Deze moet zacht en romig zijn, maar niet zo zacht dat het na één hap allemaal uit de krokante korst loopt. Ook op dit aspect scoren zowel de kroket als de bitterbal en het kaashapje hoge punten.

Ook kan ik met zekerheid zeggen dat dit de meest krokante ovensnacks zijn die ik ooit heb gegeten.

Kwekkeboom Oven 2

Smaak

Goed, wat je van een snack verwacht. De kroket en bitterbal zijn vergelijkbaar qua smaak, de ragout is ziltig en smaakvol. Ook zonder mosterd zijn de kroket en bitterballen lekker!

Het kaashapje verdient wat mij betreft een nog groter compliment! De kaas waarmee hij gevuld is, is Cheddar; één van mijn lievelingskazen als het op snacks aankomt. Het is licht-pittig en goed zout. Lekker met mosterd, maar ook met een iets zoetige chilisaus.

Eindoordeel

Een blijvertje! Waarom?

  • Super krokant
  • Niet in de frituur bereid, dus minder vet
  • Heerlijke smaak
  • Makkelijk op een feestje
  • Geen vieze frituurlucht
  • Minder opruimwerk

Wil jij Kwekkeboom Oven ook proberen? Kijk dan bij: De Grootste proeverij van NL. Kwekkeboom Oven organiseert de grootste proeverij van Nederland. Ze zijn op zoek naar 50.000 mensen die Kwekkeboom Oven gratis kunnen proberen.

Deze actie is geldig in de periode van 20 oktober 2014 tot en met 31 december 2014.
Je kunt tot uiterlijk 31 januari 2015 je geld retour aanvragen. Kijk hier hoe je mee kunt doen.

 

Mara
Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

1 reactie

Annemieke -

Op alle vlakken een succes geweest. Ik heb van het weekend tijdens een vriendenborrel de happen op tafel gezet en na afloop gezegd dat het uit de oven kwam i.p.v. frituur. Grote ogen en ach niet joh, je maakt een grapje.
Een blijvertje voor in de vriezer deze hit.

Reageer ook